Pálházi Állami Erdei Vasút

2022.04.25. 07:30

Szemétszedés kisvonattal

Gyönyörű környezetben tisztíthatják meg az erdőt a lelkes önkéntesek.

DA

Pálháza. Díjmentesen utazhatnak a Pálházi Állami Erdei Vasúton május 7-én, szombaton azok, akik bekapcsolódnak a kisvasút környékét megtisztító szemétszedésbe. A résztvevők számára 9.55-kor indul különvonat Pálházától Rostalló végállomásig. Gyülekező 9.40-től lesz. Az eseményre előzetes regisztráció szükséges május 6., péntek 12 óráig a [email protected] e-mail-címen – olvasható az Északerdő Zrt. honlapján. 

A Pálházi Állami Erdei Vasút pályája ipari anyagmozgatás céljából épült 1888-ban, így ez hazánk egyik legöregebb kisvasútja. A menetrend szerinti személyszállítás csak 1958-ban indult meg rajta. Napjainkban a hegyközi térség egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciója. Nyomvonala a Kemence-patak völgyében húzódik, Kőkapu a térség kedvelt úti célja, ahol vadászkastély és csónakázótó található. 

Az Északerdő Zrt. első alkalommal hirdet szemétszedő akciót a területen. Rostallóról gyalogosan indulnak majd vissza a kisvasút mentén az önkéntesek zsákokba pakolva, vonatra rakodva, illetve kijelölt pontokra gyűjtve a hulladékot. A szemétszedést Pálháza végállomásig tervezik. A teljes táv a két végállomás között 9,1 kilométer. Védőkesztyűt és szemetes­zsákot biztosítanak, gumicsizma viselése ajánlott.
 

(A borítóképen: Szép környezetben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában