6,4 millió forintos támogatás

2022.03.20. 11:00

Több egyházi fejlesztés Mezőkövesden

Több mint 15 millió forint értékű beruházással megújul az orgona, valamint a bejáratnál található színes ablakok készülnek a mezőkövesdi Jézus Szíve-templomban.

ÉM

– Jobb oldalon a négy evangélista, míg bal oldalon négy ószövetségi jeles személynek, Mózesnek, Illésnek, Dávidnak és Ábrahámnak lesz látható az alakja.

 

A projektre 6,4 millió forintos támogatást nyertünk, itt szeretném megköszönni Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közbenjárását, aki a tavalyi látogatása alkalmával ajánlotta fel támogatását. A szerződést már megkötöttük a kivitelezőkkel, a tervezés folyamatban van – emelte ki dr. Török László plébános. 

 

Az orgona felújítása 8 millió forintos kormányzati támogatásból fog megvalósulni, melynek keretében a legfontosabb feladat a játszóasztal cseréje lesz. A templomkertben található urnafal bővítése is tervezés alatt áll. 

 

A katolikus óvoda látványtervei elkészültek, a tervek szerint idén elkezdődhet a négycsoportos óvoda építése – emelte ki a plébános. Ha minden jól alakul, legkésőbb 2024-ben elkészülhet az intézmény épülete, így egy nagy egység jön majd létre, melynek részét a Jézus Szíve Plébánia, a Szent István Katolikus Általános Iskola és az óvoda képezi – tette hozzá.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában