Háborús helyzet

2022.03.01. 19:00

Pelenkára és takaróra lenne nagy szükség

A háziállatokat nem hagyják magukra a menekültek, de segítségre továbbra is szükség van.

Hegyi Erika

Fotó: Shutterstock

Az ukrán–magyar határnál járt a hétvégén Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás vezetője is. Munkatársaival kisállatokat mentettek volna, de mint a közösségi oldalán hírül adta, két határátkelőnél jártak, Záhonynál és Tiszabecsnél, de sehol nem tapasztaltak kóbor, magára hagyott állatokat. 


„Értelmetlen elindulni állatot menteni, mert ha van is kutya, azt pórázon hozza át a gazdi, és már várják őket autóval. Ebből adódóan nagy mennyiségű tápra sincs szükség, mert az ott dolgozók nem tudják kinek odaadni. Kisebb adagok jól jöhetnek, de teherautónyi mennyiség felesleges. Egyelőre állatorvosi és -ápolói ellátásra sincs szükség. 


Amire azonban szükség lenne: embereket gyógyító orvosokra és ápolókra. Beszéltünk egy háziorvossal, aki elmondta, hogy egyedül látja el a betegeket Tiszabecsen, ezért jó lenne, ha orvosi vagy ápolói segítséget kapna. Rengeteg a gyerek, nekik pelenka, nedves törlőkendő, takaró és gyerekeknek való élelem kellene” – hívta fel a figyelmet Lehoczky Krisztián. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában