Március 15.

2022.03.19. 16:44

Nemzeti függetlenség és összetartozás

Méltó módon megemlékeztek Nyékládházán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójáról.

Nagy-Hankó Krisztina

Március 15-e üzenete ma is él, ma is jelen van, és ma is a szabadságról szól. Emlékeznünk kell arra a napra, amikor a szabadság és a nemzeti függetlenség ügye elválaszthatatlanul összeforrott – hangzott el a megemlékezésen.

 

A két szónok, Tóth Balázs, a város polgármestere és dr. Pankucsi Márta jogász, szociológus – aki több szálon kapcsolódik a településhez - párbeszédben elhangzott megnyitója során hangsúlyozták ezeket a gondolatokat.

 

 

A magyarság jelentőségét, az összetartozás fontosságát, valamint, hogy március 15-e a magyar nemzet legnagyobb ünnepe – ezt hangoztatta beszédében Tállai András miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője.

 

Az ünnepi műsorban Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színész, továbbá Herczeg Flóra népdalénekes, illetve a Zsolca Táncegyüttes és a Nyékládházi Ifjúsági Fúvószenekar is közreműködött.

 

 

Az esemény fényét emelte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Huszár és Lovas Hagyományőrző Egyesület felvonulásával.

 

A megemlékezés zárásaként megkoszorúzták Kossuth Lajos emléktábláját és lerótta kegyeletét a nemzeti ünnepen a város vezetése, a történelmi egyházak, a helyi intézmények, valamint a pártok és a civil szervezetek képviselői. A hagyományőrző egyesület, valamint a fúvószenekar kísérte a tisztelet virágainak elhelyezését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában