Tájékoztató

2022.03.17. 19:47

Minden fiatal sportoljon!

Milliárdokat fordít a magyar kormány sportlétesítmények építésére, felújítására és a sportolás népszerűsítésére.

Bacsó István

Forrás: Bujdos Tibor

A kormány célkitűzése az, hogy minden fiatal tudjon sportolni, ezért vezették be a rendszeres testnevelést az iskolákban, épülnek sportpályák, uszodák, és támogatják bőkezűen a versenysportokat, valamint a sportinfrastruktúra fejlesztését, amely beruházásokkal azt is elősegítik, hogy minél több világszínvonalú eseménynek adhasson otthont Magyarország.

 

Hogy ezek a fejlesztések honnan hová jutottak a mögöttünk lévő két kormányzati ciklusban, ezt tekintették át Miskolcon a Megyeházán csütörtök délután megrendezett sport és közéleti fórumon, ahol a jelenlévők beszámolót hallhattak az eddig meghozott intézkedésekről és a jövőbeni tervekről.

A fórum résztvevőit Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte. Szakmai előadást tartott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, akit követően dr. Kiss János miniszterelnöki biztos, valamint Riz Gábor és Demeter Zoltán országgyűlési képviselők beszéltek a megye már megvalósult és tervezett sportfejlesztéseiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában