Fejlesztés

2022.03.06. 12:00

Megvalósult és folyamatban lévő beruházások Hejőpapiban

Folytatják a település szépítését, élhetővé, korszerűbbé tételét.

ÉM

– Az elmúlt pandémiával terhes évek sajnos nem várakozásainknak megfelelően teltek. Mind az emberek, mind az önkormányzat életében sok nehézséget okozott a vírus által kialakult helyzet – fejtette ki Miskolci Tibor, Hejőpapi polgármestere. – Amellett, hogy igyekszünk eleget tenni a mindennapok kihívásainak, a megkezdett és folyamatban lévő beruházások, ha lassabban is, de haladtak, és mostanra több is befejeződött – tette hozzá. 

 

– A legutóbbi időkben átadott beruházásaink között szerepelt többek között az általános iskola energetikai korszerűsítése, a Biztos Kezdet Gyerekház belső infrastruktúrájának kialakítása, a Bartók Béla és Rákóczi utca csapadékvíz-elvezetése, az óvodaudvar fejlesztése, a játszótér újjáépítése és a belterületi útfelújítások – sorolta a település első embere. A Magyar Falu Program keretében is számos fejlesztés, eszközbeszerzés valósult meg, például közterület-karbantartás céljára, valamint szintén a Magyar Falu Program keretében orvosi eszköz beszerzése történt meg. Megvalósult az orvosi rendelő teljes felújítása, a könyvtár épületének külső-belső felújítása, és elkészült a szolgálati lakás belső felújítása is.

 

Újak is 

 

A befejezetteken kívül számos folyamatban lévő beruházásról is beszámolt a polgármester. Ezek közül jelentős a közösségi ház épületének külső felújítása, a játszótér bővítése új játékelemmel, járda építése, felújítása és az önkormányzat épületének belső energetikai korszerűsítése. Folytatják a település szépítését, élhetővé, korszerűbbé tételét is. A beadás alatt lévő pályázataik között szerepel bölcsőde építése, az óvodaudvari játékeszközök bővítése, belső kerítés építése, a temetőben a ravatalozó felújítása és a főútvonal mentén térkő járda építése, valamint a belterületi utak felújítása. 

 

– Bízunk benne, hogy 2022- ben is hasonlóképpen tudjuk megvalósítani terveinket, mint az elmúlt években, melyekben településünk közel 180 millió forint kormányzati támogatást kapott, amit ezúton is szeretnénk megköszönni. Ezen támogatást az önkormányzat megközelítőleg 70 millió forinttal egészítette ki – hangsúlyozta a polgármester.

 

(A borítóképen: Sikeresek voltak a közösségi programok Hejőpapiban)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában