Adomány

2022.03.19. 13:30

Kárpátaljai testvértelepüléseiknek segítettek a felsőzsolcaiak

Megérkezett az önkormányzat által vásárolt adomány a kárpátaljai testvértelepülésekre. A hírt Felsőzsolca polgármestere osztotta meg.

Nagy-Hankó Krisztina

Felsőzsolca kárpátaljai testvértelepüléseinek vezetőivel történt egyeztetések alapján vásárolt be a város önkormányzata. A tartós élelmiszerekből, tisztálkodási és tisztítószerekből, valamint hálózsákokból és takarókból álló adomány olyan dolgokat tartalmaz, amelyekre a legnagyobb szükségük van. Így kívánják segíteni a testvértelepüléseken élő barátokat és az oda érkező menekülteket – tudtuk meg Szarka Tamástól, a település polgármestertől. Az önkormányzat több mint fél millió forint értékű segélycsomagját Viskre és Korláthelmecre juttatták el.

 

Azonban nem csak a város vezetése fogott össze a humanitárius célokért. Több raklapnyi adomány gyűlt össze a lakosság felajánlásaiból is az orosz-ukrán háború menekültjei részére, melyért köszönet illeti a lakosságot – hangsúlyozta a polgármester. A tartós élelmiszerek, tisztító és tisztálkodási szerek, takarók, plédek, mellett sok játékot és ruhát is adományoztak a lakosok. Az összegyűlt segélyszállítmányt a Magyar Vöröskereszttel történő egyeztetést követően az önkormányzat elszállította a szervezet miskolci telephelyére, ahonnan irányítottan juttatják el a rászorulók részére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában