Buszpályaudvar

2022.03.24. 13:30

Indul az építkezés Mezőkövesden

Áprilisban elkezdődik Mezőkövesden az új buszpályaudvar építése a MÁV állomás mellett.

Forrás: MÚ

– Mindezt március 22-ei sajtótájékoztatón jelentették be, amelyet Tállai András, a térség országgyűlési képviselője tartott dr. Pafféri Zoltánnal, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatójával és dr. Fekete Zoltán polgármesterrel közösen.

 

Mezőkövesd önkormányzatának nyertes pályázata révén teljesen megváltozik a buszközlekedés a városban: a pályaudvar a vasútállomás mellé kerül, így észszerűsítve a közösségi közlekedést.

 

– A régi utasellátó elbontását követően egy új Volán pályaudvar épül meg Mezőkövesden, amely révén teljesen átalakul a település közlekedése. A tervek szerint nyolc hónap múlva már birtokba is vehetik majd az utasok az elkészült kétszintes létesítményt, a nyolc autóbusz-parkolóból álló csomópontot, valamint a P+R parkolót, amelynek összköltsége mintegy 700 millió forint – mondta Tállai András.

 

Az új buszpályaudvar kialakítása konzorciumi tagként a Volánbusz Zrt. feladata.  

 

– A mezőkövesdi új buszállomás kialakítása kapcsán a közbeszerzési eljárást lefolytattuk, 10 jelentkező közül egy mezőkövesdi cég nyerte el a projektet – emelte ki dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki hozzátette, hogy ezen intermodális közlekedési csomópontok célja, hogy a buszállomásokat a vasúthoz közel alakítsák ki annak érdekében, hogy az utasok számára egyszerűbb, könnyebb és gyorsabb legyen a busz és a vonat közötti átszállás.

 

– Ennek az új közlekedési csomópontnak a kialakítására a mezőkövesdiek már évtizedek óta várnak. Nagy öröm, hogy most ez 2022-ben megvalósulhat városunkban. Bízom benne, hogy az utazóközönség elégedett lesz a korszerűsítéssel, amely révén a város központjának tehermentesítése is megtörténik – mondta dr. Fekete Zoltán polgármester.

 

A beruházás konzorcium keretében valósul meg a kerékpárutat és a körforgalmat is magában foglaló TOP-pályázati forrás segítségével.

 

(A borítóképen: Dr. Pafféri Zoltán, Tállai András és dr. Fekete Zoltán a tájékoztatón)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában