Turizmusfejlesztés

2022.03.10. 15:00

Hangulatos kávéház nyílt a putnoki belvárosban

Uniós forrásból alakították ki, a helyiek mellett turistákat is várnak a putnokiak.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Egy újabb hiányzó láncszem került a helyére Putnokon. A 26-os főút mentén, a Gömöri Múzeum szomszédságában átadták azt a kávézót, amelyet egy sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően alakíthattak ki az elmúlt időszakban. A település legrégibb épülete ezzel a fejlesztéssel új funkciót kapott. Korábban sokáig használaton kívül állt, majd kegyeleti bolt üzemelt benne, most azonban a város szívében várja a vendégeket.

 

Fontos megálló

 

– A turizmusfejlesztés kapcsán sikerült egy újabb fontos lépést megtennünk. Az elmúlt időszak tervszerű munkájának ez egy következő állomása – fogalmazott az eseményen Tamás Barnabás, a gömöri város polgármestere. – Bízunk benne, hogy a környékre érkező vendégek számára ez egy fontos megállóhely lesz, és a lakosság is gyakran veszi majd igénybe. A földrajzi elhelyezkedésünkből igyekszünk profitálni. Közel van hozzánk a Felvidék, az aggteleki Baradla barlang, de Szilvásvárad, Eger vagy éppen Lillafüred is elérhető távolságban van Putnoktól.

 

A fejlesztés kapcsán Tamás Barnabás azt is kiemelte, hogy az uniós forrásból megvalósult kávézó kivitelezése után hazai forrásokat felhasználva a szálláshely bővítésén fáradoznak. Ugyanezen a helyen öt vendégszoba kialakítását tervezik, amelyre az anyagi forrást már elnyerte az önkormányzat.

 

Putnok jó példa

 

A Múzeum Kávézó átadásán a nemzeti színű szalagot dr. Varga Judit igazságügyi miniszter, Riz Gábor országgyűlési képviselő, valamint Tamás Barnabás polgármester vágta át, ezután a meghívott vendégek elfogyaszthatták a helyszínen az első kávéjukat, süteményüket.

 

– Tehetség kell ahhoz, hogy a kínálkozó lehetőségeket egy település, egy önkormányzat jól tudja felhasználni. Jó példa erre Putnok városa, amely folyamatosan épül-szépül – fogalmazott helyszíni köszöntőjében dr. Varga Judit igazságügyi miniszter. – Április 3-án, amikor arról döntünk, hogy előre menjünk, ne hátra, akkor az egy ilyen eredményben is érzékelhető lehet. A 2010-es stílusváltással Borsod megyében is nagyon sok minden változott.

 

Kockán forog

 

– A munka és a teljesítmény megbecsülésére épülő gazdaságpolitika az, amely az eredményeket hozta. Ez is kockán forog az előttünk álló választáson, ezért nagyon fontos, hogy fenn tudjuk tartani ezt a lendületet, és ugyanebben a szellemben dolgozhassunk tovább – hangsúlyozta az igazságügyi miniszter.

 

(A borítóképen: Riz Gábor, dr. Varga Judit és Tamás Barnabás a megnyitón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában