Átadó

2022.03.24. 07:00

Foglalkoztatást segítő esélyteremtés Kázsmárkon

Közösségi szolgáltatópontot adtak át Kázsmárk romatelepén.

ÉM

Fotó:

A hétfői esemény egy három éve tartó projektet zárt, amelyben hat szociális bérlakást és egy közösségi házat is kialakítottak a településen. 

 

A komplex telepprogram részeként megvalósult beruházások célja, hogy a falu szegregátumában élők képessé váljanak a saját lakhatási körülményeik javítására. Támogatást és esélyt kapjanak az élethelyzetük megváltoztatására, ami növeli elhelyezkedési esélyeiket – fejtette ki az átadón mondott köszöntőjében Kecskés Attila polgármester. 

 

A magyar kormány 2010-ben azt tűzte ki céljának, hogy minél több ember munkához jusson, mert egy nemzet és egy település is csak akkor erős és életképes, ha az aktív tagjai dolgoznak, a gyermekek pedig tanulnak – erről már Demeter Zoltán, a Fidesz–KDNP térségi országgyűlési képviselője beszélt a megnyitón. Az esélyegyenlőség és a felzárkózás ezért megközelíthető úgy is, tette hozzá, hogy a szülők felelősséget éreznek gyermekeik iránt, hogy azok megfelelő ismeretek birtokában el tudjanak majd helyezkedni a munkaerőpiacon. 

Az egyéni életsorsok javulásához az elmúlt években hozzájárult a vidék felemelkedésében fontos szerepet játszó Magyar Falu Program, amelynek legfőbb célja, hogy a fejlesztések lehetőségének megteremtésével jövőbe tekintő lehetőségeket kínáljon a kistelepülésen élők számára – mondta Demeter Zoltán.
 

Uniós és hazai források 
 

A kázsmárki közösségi szolgáltatópont felavatásán Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztostól megtudtuk: a telepszerű lakhatási körülmények javítására és az ott élők felzárkóztatására szolgáló programban megyénkből 31 település vett részt, számukra 11,6 milliárd forint uniós és hazai forrást biztosítottak. A kormánybiztos úgy látja, hogy a kormányzat esélyteremtő intézkedéseinek már érezhető a gazdasági-társadalmi hatása.
 

(A borítóképen: Az átadóünnepségen Kázsmárkon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában