251 millió forintból

2022.03.26. 10:33

Átadták Szalaszenden a Pöttömsziget Bölcsődét

Szalaszend - A 28 férőhelyes intézményt 251 millió forintból építették meg a kormány országos bölcsőde-, és óvodaépítési programjának köszönhetően.

ÉM

Fotó: Ádám János

„Régen arról szóltak a hírek, hogy mindenki elmegy, most pedig már jönnek vissza a fiatalok, így szükség van a bölcsődékre és óvodákra is” – húzta alá Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő az avatóünnepségen. „Bölcsődét átadni mindig öröm, mert ezzel a település jövőjét építjük” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő az ünnepélyes megnyitón.

 

Fotó: Ádám János

 

„A magyar kormány családpolitikájának köszönhetően megfordult a trend Zemplénben és Abaújban is, hiszen a fiatalok rájöttek arra, hogy vidéken is megtalálják a számításukat” – utalt a családi otthonteremtési kedvezményekre a térség országgyűlési képviselője. „Csak itt – a választókerületemben – 62 család fogott hozzá az építkezéshez, vagy a felújításhoz, ami nagyon nagy dolog! 15 évvel ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy mindenki elmegy, most pedig már jönnek vissza a fiatalok, így szükség van a bölcsődékre és óvodákra is” – húzta alá dr. Hörcsik Richárd.

 

A 28 férőhelyes intézményt 251 millió forintból építette meg a település a kormány országos bölcsőde- és óvodaépítési programjának köszönhetően.

 

 

 

(A borítóképen: Dr. Hörcsik Richárd, Tóth István és Hercsik István vágta át a bölcsőde átadását jelző szalagot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában