Mozgalom

2022.01.12. 13:00

Újra gyűjtik a #nemluxustáskákat

A menstruációs szegénységre hívják fel a figyelmet, és az azt övező problémákat kívánják megoldani.

AB

Forrás: MW

Januárban ismét elindult a #nemluxustáska elnevezésű mozgalom, amely arra buzdít, hogy aki csak teheti, töltse tele higiéniás termékekkel a már nem használt, de jó állapotú női táskáját, hogy az ezeket a termékeket nélkülöző rászoruló nőket megsegítse.

 

Miskolcon is gyűjtenek 

 

A gyűjtés január 31-ig tart, a járványügyi helyzetre való tekintettel a táskák csak a szerdai napokon adhatók le az országszerte kijelölt gyűjtőpontokon. Miskolcon a KNM Design boltban – Széchenyi út 78., Metropol üzletház – szerdánként 9–16 óra között veszik át a felajánlásokat. Ezúttal a személyes gyűjtőpontok mellett a Foxpost csomagküldő automatái is segítségükre vannak a szervezőknek, ezeken keresztül érintkezésmentesen és ingyen juttathatóak el hozzájuk a táskák. 

 

Minden, a mozgalmat érintő információ megtalálható a nemluxustaska.hu oldalon, ahol a szervezők arra kérik a segíteni vágyókat, hogy ragaszkodjanak az ott található létfontosságú cikkek listájához. A gyűjtés végén a táskákat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével fogják eljuttatni a rászoruló nőkhöz. 

 

A #nemluxustaska adománygyűjtést először 2018 decemberében szervezte meg három, a nőket érintő társadalmi problémák iránt foglalkozása miatt is kifejezetten érzékeny nő. A kezdeményezés kitalálói és szervezői Cserta Szandra otthonszervezési tanácsadó, a Kívül Belül Boldogság alapítója, Huszka Ági stílusszakértő és színtanácsadó, valamint Kovács-Pálffy Anna, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa.

 

„Más országokhoz hasonlóan Magyarországon is sok nő érintett a menstruációs szegénységben, vagyis abban, hogy nem tudja megvásárolni a számára alapvető fontosságú intim higiéniás termékeket. Ez nem csupán egészségügyi kockázatot jelent, de megfosztja a nőket méltóságuktól, és szégyenérzetet kelt bennünk.

 

A #nemluxustaska kampány erre kívánja felhívni a figyelmet, és az a célja, hogy az adománygyűjtés révén hozzájáruljon a probléma megoldásához” – írják közleményükben.

 

(A borítóképen: Cserta Szandra, Kovács-Pálffy Anna és Huszka Ági)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában