Jegyzet

2022.01.29. 19:02

Ezért kell

Az ötödik hullámnál tartunk. Eddig több mint 5 és fél millió ember halt meg a világon a koronavírus-járványban, és az emberek többsége még mindig nincs tisztában vagy nem törődik azzal, hogy nem csupán a saját egészségükért, hanem mások egészségéért is felelősek.

Balogh Csilla

Balogh Csilla

Fotó: Bujdos Tibor

Sokan még mindig nincsenek tisztában vagy nem törődnek azzal, hogy járványveszély idején a közösségi érdek fontosabb az egyéni érdeknél, és sokan még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy a szabadságjogok látszólagos korlátozása járványügyi helyzetben az egész társadalom érdekét szolgálja. 

 

Ha mindenki maszkot visel, azzal nem egyéni, hanem kollektív védelem valósul meg. Bizonyított, hogy a tünetmentes emberek is fertőzhetnek, és hogy a nyálcseppek akár 8 méterre is eljuthatnak, az pedig ismert, hogy sokkal több fertőzött van a környezetünkben, mint ahányról hivatalosan tudunk. A maszk viselése azért szükséges, mert meggátolja a nyálcseppek és az azokban található vírusok kijutását a levegőbe. Egymást védjük vele!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában