Év turistaháza

2021.12.17. 19:00

Szelcepusztára csalogatnák az embereket

A turistaház tökéletes pihenőhely, ha valaki a kéktúra útvonalán barangol.

AB

Egyre többet hallani Szelcepusztáról és az ott található turistaszállóról, amely az idei évben elnyerte az Év turistaháza díjat. Géczi Noémi, a szálló jelenlegi üzemeltetője számos izgalmas programmal szeretné odacsalogatni a turistákat, hogy megismerhessék és hírét vigyék a páratlan szépségű vidéknek.

 

– Szelcepuszta annyira csodás adottságokkal rendelkezik egész évben, hogy úgy érzem, ezt minél több embernek meg kell tapasztalnia. Az adventi időszak engem mindig elvarázsol, így adta magát az ötlet, hogy egy valódi kis téli mesebirodalom elevenedjen meg a turistaház körül a december 6-i hétvégén – mesélte Géczi Noémi.

 

Rengeteg ötlettel készül

 

– Ennek keretében többek között ellátogatott hozzánk lovaskocsin a Mikulás, aki csomagot osztott a gyerekeknek. Tartottunk téli kincskereséssel egybekötött túrákat, voltak kézműves-foglalkozások, mézeskalácssütés is. A Mikulás lovaskocsijára és lovaira is fel lehetett ülni. Berendeztünk egy kis kuckót, ahol a gyerekek mesét hallgathattak, ha elfáradtak. Vasárnap reggelre még egy kis hóesés is megörvendeztetett bennünket, így a túrát vidám hócsatával is össze tudtuk kötni – emlékezett vissza az üzemeltető.

 

– Az idei évben már nem lesz rendezvényünk, viszont 2022-re nézve rengeteg ötletem van. Az elsődleges, hogy a kikapcsolódni vágyók körében népszerűsítsem a csodálatos Aggteleki-karsztvidéket. Ahhoz, hogy bebarangolják, tökéletes bázisként szolgál a turistaház, hiszen kéktúraútvonalon helyezkedik el és rengeteg látnivaló – barlang, tó, vár – található a környéken. Célom a ház erdei iskola mivoltát is újraéleszteni és minél több gyerekkel megismertetni országunk és a környék értékeit, állat- és növényvilágát. Remek lenne, ha testközelből tanulhatnának róluk, olvashatnák a nyomaikat és meg is figyelhetnék őket az erdőben. Nagyon boldog vagyok, hogy elnyertük az Aktív Magyarország 2021-es Év turistaháza díját. Szinte még fel sem fogtam, annyira hihetetlen, hogy máris ennyien szeretik – osztotta meg lapunkkal érzéseit a díjjal kapcsolatban.

 

A jövő évi programokkal kapcsolatos információk folyamatosan megtalálhatók lesznek a turistaház közösségi oldalán.

 

(A borítóképen: A Mikulás Géczi Noémivel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában