Beruházás

2021.12.22. 18:00

Sportpályát avattak gyerekeknek Gesztelyben

A többfunkciós létesítmény a helyi óvoda udvarán kapott helyet.

ÉM

Simon István, Szentkirályi Alexandra, Koncz Zsófia és Huszárné Veres Judit óvodavezető

Fotó: Bujdos Tibor

A beruházás a Magyar Falu Programban valósult meg 30 millió forintból, az intézmény a pályázat keretében 1 millió forintért sport­eszközöket is kapott. 

 

A családok megerősítése 

 

– Ez a sportpálya többfunkciós, vagyis nemcsak futballozni és kézilabdázni lehet, hanem kosárlabdázásra is használhatják mostantól a gyerekek, és különböző játékos sportversenyeket is rendezhetnek itt – hangsúlyozta a település polgármestere, Simon István. 

Ahol gyerekek vannak, ott jövő is van

– Koncz Zsófia

 

„Ahol gyerekek vannak, ott jövő is van” – emelte ki Koncz Zsófia országgyűlési képviselő az átadáson. A térség országgyűlési képviselője beszélt a kormány útfejlesztési programjáról is – így a Gesztely és Szerencs közötti útszakasz négysávosításáról –, amelynek köszönhetően gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés a község lakói számára is. 

 

A Magyar Falu Programban Gesztely is számos fejlesztéssel gyarapodott, többek között utak és járdák újultak meg, a közterületek karbantartásához is nyertek eszközöket, orvosi műszerekkel gazdagodott a rendelő, energetikailag megújul a szolgálati lakás, az óvoda udvara új kerítéssel bővül, és egy további tornaszoba is helyet kap majd az óvodában.

A családok megerősítése, a gazdasági stabilitás fenntartása, a biztonság megvédése és a magyar vidék megújítása kapott hangsúlyt az elmúlt tíz évben is a magyar kormány politikájában. Erről Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszélt az ünnepélyes átadón. 

 

„A Magyar Falu Programot 2018-ban Orbán Viktor miniszterelnök hirdette meg, az első pályázatokat már 2019-ben kiírták, a munka pedig azóta is gőzerővel folyik. A támogatási összegeknek köszönhetően a helyi intézmények, óvodák, faluházak, fontos utak, orvosi rendelők eszközei újulhattak meg” – foglalta össze Szentkirályi Alexandra. 

 

– A kormány politikájának a középpontjában a családok és a gyermekek vannak. A Magyar Falu Program keretében több mint kétezer óvoda és 260 iskolai fejlesztés valósult meg, emellett pedig százával bővültek a bölcsődei férőhelyek is – emelte ki. 

 

A program egyik eredményeként növekedett egyes kistelepülések lélekszáma is. 

 

A kormányszóvivő aláhúzta: „A Magyar Falu Program egyik legnagyobb eredménye, hogy – a KSH adatai szerint – megközelítőleg ezer olyan településen indult növekedésnek a lakosságszám, ahol korábban tartós csökkenés volt jellemző.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában