szociális szféra

2021.11.11. 12:00

Elismerték a szociális dolgozók munkáját

Balogh Csilla

Forrás: MW

Fotó:

Díszünnepség keretében köszönték meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltség fenntartásában működő szociális intézmények mindazon intézményvezetőjének és szakdolgozójának a munkáját a szociális munka napja alkalmából, akik sokszor erőn felül és nagy szakmai alázattal tevékenykednek az idősekért, a kisgyermekekért, a nehéz helyzetbe került családokért, gyermekekért, sérült emberekért, a szenvedélybetegekért.

A megye fenntartásában működő 5 intézményben 1400 fő vesz rész nap mint nap a segítségnyújtásban – mondta üdvözlőbeszédében Radomszki Lászlóné. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltségének igazgatója kiemelte: a szociális területen dolgozók mindannyian részt vesznek egy jobb világ építésében.

„Legyetek büszkék a hivatásotokra, hiszen ennél emberibb és szebb hivatás nem létezik a világon” – hangsúlyozta.

Szolgálatért dicséret

Az évente megrendezett eseményen ezúttal 15 dolgozót részesítettek főigazgatói dicséretben, és elismerték az intézményvezetők odaadó munkáját is.

„Szociális és gyermekvédelmi területen dolgozni szolgálat, mely nem feltétlenül ér véget a munkaidő leteltével” – mondta Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi beszédében. Hozzátette: az e területen dolgozók döntéseinek súlya van, emberéletek függnek tőlük.

Czibik Norbert András, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója köszönete kifejezéseként egy több száz éves magyar áldást olvasott fel.

A műsorban közreműködött: Hulényi Laura (ének) és Suha Ferenc (ének).

(A borítóképen: Díszünnepség keretében köszöntötték a szociális szféra legjobbjait ­szerdán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában