Hálózatfejlesztés

2021.10.14. 18:00

Ultramodern optikai hálózathoz jutottak

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által indított, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség közreműködésével megvalósuló Szupergyors Internet Program keretében a Mezőcsáti járásban öt kistelepülés optikai hálózata épült ki.

Pap Gyula

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A beruházásnak köszönhetően a kistelepülések modern optikai hálózathoz jutottak, amely jelentősen hozzájárulhat digitális felzárkóztatásukhoz és az esélyegyenlőség megteremtéséhez – mondta Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára.

A közel 140 millió forint értékű beruházás záró sajtótájékoztatóját Tiszadorogmán tartották.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eseményen kifejtette, a kistelepüléseken élő embereket ugyanúgy megilleti a gyors internet, a megfelelő minőségű utak és oktatás vagy a könnyen elérhető közösségi terek, mint a nagyobb városokban élőket. Mindenkinek egyformán kell biztosítani a megfelelő infrastruktúrához történő hozzájutást – hangoztatta az államtitkár. Tállai András hozzáfűzte, az ilyen célok elérését segítik a különböző operatív programok, amelynek finanszírozását az Európai Unió mellett a hazai költségvetés is támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában