előválasztás

2021.09.22. 09:29

Szavazókat utaztattak a miskolci előválasztásra

Negyven-ötven fő jelent meg egyszerre a belvárosban felállított előválasztási sátornál.

Forrás: ÉM/Illusztráció

A sajtóértesülés szerint hétfő délután, az ellenzéki előválasztás első napján 14 óra körül több járművel egy nagyobb csoport érkezett az ellenzéki előválasztás miskolci belvárosban található választási sátrához. A portál úgy tudja, a Centrum áruháznál lévő szavazóhelyen 40-50 fő szeretett volna voksolni az ott várakozókon kívül.

Pénzt ígértek nekik

A sorban állás közben főképp Dobrev Klára nevét emlegették favoritként, ami még nem adott volna okot a gyanakvásra, ám elhangzott, hogy ezért 2 ezer forint ellentételezést ígértek nekik. A helyzet feszültté vált; a szervezők a szavazósátor átmeneti lezárására, illetve a rendőrség értesítésére készültek.

Voksolás nélkül távoztak

Végül egyikre sem került sor. A csoportosan érkező szavazótársaság elhagyta a helyszínt szavazás nélkül. A magyarnarancs.hu helyi forrásai ezt annak tudták be, hogy a társaság tagjai vélhetően azért álltak el szándékuktól, mert nem látták garantálva, hogy helyben megkapják a voksolásért számukra beígért összeget.

Miskolcon két választókerület jelöltjeire lehet szavazni a miniszterelnök-jelöltek mellett. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-esben Csabalik Zsuzsanna független jelölt, az MSZP-s, de a Párbeszéd által is támogatott Simon Gábor, valamint a jobbikos Szilágyi Szabolcs indul, akit a DK, az LMP, a Momentum, az Új Világ Néppárt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) támogat. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 2-es választókerületben a DK-s Hegedűs Andrea az egyik induló; őt a Jobbik, a Liberálisok és az MMM támogatja. Ellenfele, Varga László (MSZP) a Párbeszéd, a Momentum és az LMP támogatásával indul.

Különös esetek

Az egyik sajtóoldal emlékeztetett: az ellenzéki előválasztással kapcsolatos különös eseteket több sajtóorgánum feldolgozott már. Szeptember elején írta meg a 24.hu, hogy a DK egy szabolcsi párttagja azt állította, a Fidesz a szavazóival segíti az MSZP-t az előválasztáson a megye 5-ös választókerületében. Az Alfahír hétfőn tett közzé cikket arról, hogy Ózdon kétezer forintot fizetnek szegény sorsú embereknek, hogy a szocialista jelöltet támogassák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában