Pályázat

2021.09.25. 11:30

Az irányok már megvannak Borsod-Abaúj-Zemplénben

A megyei önkormányzat huszonöt komplex kiviteli tervet tud átnyújtani a települési önkormányzatoknak.

Szaniszló Bálint

20210708 Debrecen Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót Fülemüle-Cinege utca fejlesztéséről, hamarosan megoldódik a csapadékvíz-elvezetési gondok a területen. Fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú Bihari Napló

Forrás: ÉM

Fotó: Kiss Annamarie

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a megye települései, térségei felkészülten várják a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz forrásait. A 2021–27 tervezési időszak stratégiai és projektszintű előkészítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében című projekt egyik fontos eredményeként a megyei önkormányzat 25 darab komplex kiviteli tervet tud átnyújtani a települési önkormányzatoknak.

Hamarosan induló pályázatok

A projekt európai uniós vissza nem térítendő támogatási összege 330 millió forint. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projektben felülvizsgálták Borsod-Abaúj-Zemplén megye Területfejlesztési Koncepcióját, elkészítették Területfejlesztési, valamint Integrált Területi Programját, amelyek a következő időszak forrásaira építve meghatározzák a megye fejlesztési irányait.

Többek között ennek alapján jelenhetnek meg a TOP Plusz pályázati felhívások, amelyben a települési önkormányzatok is pályázhatnak majd támogatásra fejlesztéseikhez. A projekt keretében megalapozó dokumentumok, tervek, megvalósíthatósági tanulmányok elkészítését vállalta az önkormányzat, hogy ezzel is segítse a települési önkormányzatokat a tervezési időszak elindításában és lebonyolításában.

Ennek érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatalban ez év elejétől egy olyan mérnökcsapat dolgozik, amelyben helyet kaptak mélyépítő és magasépítő mérnökök, valamint szakági tervezők egyaránt. A projekt egyik eredményeként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat kész terveket nyújt át a helyi önkormányzatoknak a tulajdonukban lévő épületek – mint például bölcsődék, óvodák – korszerűsítéséhez vagy akár belvizes területek csapadékvíz-elvezetéséhez. A hamarosan induló pályázati időszakban ez növeli majd a megyei települések forrásfelhasználási hatékonyságát.

(A borítóképen: A közműfejlesztések kiemelt szerepet kapnak a megyei programban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában