mobilitási hét

2021.09.17. 09:00

A biciklis volt a leggyorsabb az eljutási versenyen

Kerékpárral a leggyorsabb az eljutás Miskolc bükki kapujából a belvárosig.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Kozma István

Eljutási versennyel és „Bicajos reggelivel” nyitották csütörtökön reggel az európai mobilitási hét programjait. A hagyományokhoz hűen a Felső-Majláth és a Városház tér közötti szakaszt kellett kora reggel megtenni – mondta Egri Zsuzsa főszervező. A verseny lényege, hogy a nyolc kilométeres utat futva, két keréken, autóval, villamossal és busszal is megteszik, majd a végén az időeredményeket összehasonlítva eldől, melyik közlekedési eszközzel a leggyorsabb a belváros megközelítése a reggeli csúcsban. Elsőként biciklivel teljesítették a távot, mindössze 17 perc alatt, amely várható volt a korábbi évek tapasztalatait tekintve – hangsúlyozta a főszervező. Villamossal 20 perc alatt, személyautóval 23 perc alatt értek a Városház térre. Őket követte a futó 32 perces idejével, végül pedig a busszal közlekedő lakos, akinek 37 perc kellett az eljutáshoz. Megdöntötték a tavalyi eredményeket, hiszen valamennyi „versenyző” gyorsabban ért célba – tette hozzá Egri Zsuzsa.

A „Bicajos reggeli” elnevezésű felhívásra megközelítőleg hatvan kerékpáros jelent meg a Városház téren. Péntek délután a Szent István téren rendezik meg a Kamakupát. A Bükki Kerékpáros Teljesítménytúrát, illetve az egykerekűek országos bajnokságát is a hétvégén tartják, utóbbit a Factory Arénában – ismertette a főszervező. Szombaton a városi és megyei rendőrkapitányság támogatásával a „Hangolj a biztonságra” fesztiválra várják az érdeklődőket, hétfőn és kedden pedig az Avas-tetőn és Dél-Kiliánban lesznek vetélkedők. A hét zárása szeptember 22-én az autómentes nap lesz.

(A borítóképen: Rajtra készek a járművek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában