elismerés

2021.06.08. 15:00

Ismét hegyaljai lett a borászok borásza

Az idei, tizenötödik nyertes Bodó Judit tokaji borász, a Bott Pince tulajdonosa lett.

Horváth Imre

Fotó: Fekete István

Pénteken tartották a Borászok Borásza 2021 díjátadó ünnepséget Etyeken. Nagy István agrárminiszter a díjátadó előtt a borászok számára megnyíló újabb fejlesztési lehetőségekről tájékoztatott. Ezt követően adta át a Borászok Borásza 2021 díjat, amelyet idén ismét tokaj-hegyaljai borász nyerhetett el Bodó Judit, a Bott Pince tulajdonosa személyében. Tavaly Áts Károly volt a díjazott, szintén Hegyaljáról.

Bodó Judit elmondta, Felvidékről származnak férjével, egyikük sem végzett borász, nem érdekli őket a sav és a pH-érték, mint ahogy a borban lévő maradék cukor sem, sokkal inkább az, hogy a borokon keresztül a több száz éves hagyományokat tovább tudják vinni, s átadják a következő generációnak.

Az est folyamán átadták még a Borászok Barátja díjat, amelyet idén Bányai Gábor Botond, a borigo.hu és a Borigo kiadvány alapítója kapott, illetve kiosztották a Jövő Borásza ösztöndíjat, amelyet Takács Réka Emese vehetett át.

(A borítóképen: Bodó Judit a rendezvényen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában