turizmus

2021.06.06. 12:00

A Bükk turizmusát fejlesztik

A cél az újraindulás során egymás erősítése, közös programok, programcsomagok kidolgozása.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: MTTE

A Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület a napokban sikeres tárgyalásokat folytatott Egerben a Mátra–Bükk turisztikai desztináció jövőbeni szoros összefogása érdekében. Elsőként Harmati Judittal, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége régiós alelnökével tárgyaltak. Szó esett a turizmus újraindulása miatti létszámproblémákról és a bérversenyről, amely a turisztikai szektor minden ágazatát érinti. Az újrainduló turisztikai vállalkozások ugyanis sok esetben jóval magasabb béreket ígérnek, mint akik végig megtartották a munkatársaikat, éppen ezért sok esetben azok kerülnek hátrányba, akik a bezárások idején is végig kitartottak a munkatársaik mellett.

A megbeszélés másik kérdésköre a turisztikai egyetemi és felnőttképzésekhez kapcsolódott. A Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület még a szezon kezdete előtt el szeretné indítani azt a képzéssorozatot, amelynek célja a turisztikai munkatársak helyismereti továbbképzése, illetve a jó gyakorlatok megismertetése, amelyben számítana az egyesület a szállodaszövetségre és az egri turisztikai szolgáltatókra egyaránt. A nap további részében Törőcsik Gáborral, az egri Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) vezetőjével, valamint az Egyesület Eger Idegenforgalmáért elnökével, Badacsonyiné Bohus Gabriellával folytatódtak a tárgyalások. A kérdések között szerepelt, hogy az egri városvezetés hogyan segíti a turisztikai szektor működését, valamint a helyiek bemutatták azokat a kampányelemeket is, amiket a turisztikai szolgáltatók és a TDM közösen állítottak össze Eger újraindulása érdekében és amit következetesen visz végig a helyi turisztikai közösség február óta.

Bükk-brandet hoznak létre

A megbeszéléssorozat további témái között szintén felmerültek a közös minőségbiztosítás kérdései, valamint a közös csomagok és keresztpromóciós akciók kialakításának a lehetőségei is, hiszen a közös Bükkbrand létrehozása mára már a vendégigények szintjén is jelentkezik. Egyre jellemzőbb, hogy a térségbe érkező vendégek csillagtúrákat tesznek a térségben, s amellett, hogy igénybe veszik a wellness- és fürdőszolgáltatásokat, felfedezik a Bükk természeti látnivalóit is.

A tárgyalások kimeneteleként megegyezések születtek, amelyek értelmében a jövőben a térségi szereplők szorosabban működnek együtt az érdekeik érvényesítése és a piaci lehetőségek jobb kiaknázása érdekében. Miskolc legnagyobb turisztikai szervezete tovább folytatja az összefogás kiszélesítését, és további településeket és térségeket szólít meg a közeljövőben.

(A borítóképen: Több egyeztetést is tartottak a turisztikai szakemberek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában