Covid-19

2021.05.27. 18:30

Eljutnak a legkisebb helyekre

Naponta 180 ember kaphat oltást az oltóbuszok segítségével, amelyen a Pfizer és az egydózisú Janssen vakcinája is hozzáférhető.

Fotó: Vajda János

Sokan már a második oltásukat kapták meg a Pfizer készítményéből Cserépfalun szerdán. Június 1-ig Taktabáj, Bánhorváti, Vámosújfalu, Szalonna, Baktakék, Vis, Telkibánya, Vizsoly és Kovácsvágás településeken teljesítenek szolgálatot a Honvédelmi Minisztérium oltóbuszai Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Gyorsan és hatékonyan

„A mobil oltóegységek munkája is jó példa arra, hogy a járvány elleni védekezésben képesek vagyunk gyorsan és hatékonyan reagálni, emellett a kistelepülésen élők számára is elérhető megoldásokat kínálni” – húzta alá dr. Alakszai Zoltán megyei kormánymegbízott Cserépfalun, ahol az oltóbusznál tett látogatása során kiemelte: ennek is köszönhető, hogy európai viszonylatban is kiemelkedően sikeres a magyar védekezés.

Európai viszonylatban is kiemelkedően sikeres a magyar védekezés – dr. Alakszai Zoltán

Hozzátette: köszönettel tartoznak a Honvédelmi Minisztériumnak és a honvédségnek az oltóbuszos oltások lehetőségéért, a kistelepüléseken élőknek ugyanis nehézséget okozhat, hogy az oltás miatt beutazzanak akár a szomszédos háziorvosi rendelőbe vagy a kórházba.

A megyei kormánymegbízott elismerésre méltónak nevezte az összefogást, amely a helyi dolgozók és a honvédelem munkatársai között megvalósult.

„Ennek az összehangolt munkának is köszönhető, hogy már elkezdhetünk gőzerővel dolgozni a gazdaság újraindításán, amely egy újabb közös cél lehet. A vidék gazdasági fejlesztésénél pedig hasonlóképp a helyi értékekre, az erőforrásokra és az együttműködésre építünk majd” – fogalmazott Alakszai Zoltán, aki mindemellett arra is bátorított, hogy aki csak teheti, éljen az oltás lehetőségével, hogy hamarosan visszakaphassuk régi életünket.

Az oltópontok helyszínére, időpontjára vonatkozó javaslatot a megyei védelmi bizottság állította össze. Az oltóbuszok személyzete tíz főből áll, köztük orvosokból, mentőtisztekből, szakasszisztensekből és adminisztrátorokból.

(A borítóképen: A Magyar Honvédség oltóbusza segít a járvány elleni védekezésben Cserépfalun)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában