anno 2001-ben írtuk

2021.04.14. 07:30

Tavaszi takarítás, nyárig

A MÁV akciója a miskolci igazgatóság területén is sok tennivalóval jár.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A MÁV miskolci igazgatóságának területén közel 75 vasútállomást érint a társaság tavaszi takarítási akciója.

Sem időben, sem feladatban nem jelentéktelen az elvégzendők sora – sejlett fel az Észak-Magyarország 2001. április 11-i számának összeállításából. A tapasztalatok szerint a munkálatok a nyár közepéig eltartanak.

Eltüntetik a firkákat is

Országosan mintegy 500 millió forintot költenek az akció során a peronok, vágányközök, rakodási területek vegyszeres gyomirtására, ennek az összegnek körülbelül egyhetede-egynyolcada szükséges a miskolci igazgatóságon – kalkulált a lapban az államvasút illetékese. A tennivalók közé tartozik az utaskiszolgáló helyiségek nagytakarítása éppúgy, mint a vasúti területen illegálisan lerakott hulladék eltávolítása.

Az akcióban minden egyes állomásra takarítási ütemtervet dolgoztak ki, ennek függvényében igényelnek például speciális eszközöket az építési törmelék és egyéb hulladék összegyűjtéséhez, elszállításához.

A MÁV teljes hálózatán 2200 személyszállító kocsi üzemel, ezek takarítását – az országoshoz hasonlóan – megyénkben is vállalkozókkal végeztetik. A tavaszi takarítás idején különös gondot fordítanak a kocsikra firkált ábrák eltüntetésére is – idézte a MÁV szakemberét az újság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában