Covid-19

2021.04.08. 11:30

Nagyon várták a nyitást

Újra fogadhattak ügyfeleket, vevőket az eddig zárva tartó helyeken.

Fotó: Vajda János

A szerdán életbe lépett változások tapasztalataink szerint nem voltak komoly hatással Ózd életére.

Az újonnan nyitott üzletek környékén ugyan volt némi forgalom, de nem akkora, hogy adott esetben nagyobb sorok alakuljanak ki.

– Mi eddig is nyitva voltunk, de mostantól áttértünk a vásárlók négyzetméteralapú fogadására – mondta az egyik üzlet eladója. A mi boltunk 140 négyzetméteres, ezért 14 ember tartózkodhat egyszerre bent nálunk. Ennyi kosarat teszünk a bejárathoz. Ha elfogy, új vevő nem jöhet be, amíg valaki el nem hagyja az üzletet.

A korábbi hetekhez hasonlóan sorban állás csak a pénzintézetek fiókjai körül alakult ki, de elképzelhető, hogy hétvégén már nagyobb lesz a forgalom, ami ebből a szempontból is érzékelteti a hatását a bevásárlóközpontok környékén.

Szerencsés időpont

Mezőkövesden is alig várták már a kereskedők, hogy kinyithassanak. Így tettek a nagyobb, új ruhaboltok, de a helyi kisebb vállalkozások is. Az üzletek többségének ajtajára már ki is írták, hogy egyszerre mennyien tartózkodhatnak bent. Voltak egyébként kivételek, akiknél még a „zárva” felirat lógott az ajtón, nem minden fodrász és kozmetikus tartott épp nyitva. Ugyanakkor a helyi szépségcikkes üzletben egymásnak adták a kilincset a vásárlók.

Szucskóné Szedlák Mónika pelenka- és bababoltjában már délelőtt sokan jártak. Mint a tulajdonos elmondta, mindig a hónap első felében nagy a forgalom, akkor vásárolnak be a kisgyermekes szülők, ezért szerencsés volt a nyitásra a mostani időpont.

– Reméljük, hogy nem lesz már hasonló bezárás, sem én, sem a vásárlók nem számítunk erre – mondta Szucskóné Szedlák Mónika.

Időpontra érkeztek

Nehéz hetek után több üzlet is megnyithatott a tegnapi nap az aktuális védelmi intézkedések betartása mellett a megyeszékhelyen is. Egy közülük a miskolci főutcán található Greg Salon fodrászat, melynek tulajdonosa, Juhos Gergő Zsolt elmondása szerint már nagyon várt nap jött el.

– Mindennap néztük a híreket, hogy mikor nyithatunk – mesélte. – Már nagyon felgyűltek a vendégek, így minden perc számított, hogy mikor tudunk nyitni.

Reggel 7 óra óta megállás nélküli folyik a munka a fodrászatban. Persze mindenki időpontra jön, és egyszerre nem is tartózkodhatnak bent többen, így szó szerinti nagy tumultus nem alakul ki, de a foglalásokat tekintve telt házzal kell számolniuk Juhos Gergő Zsolt szerint.

Szintén kinyithatott szerdától Miskolc belvárosában Kasza Blanka ékszerüzlete, ahol ugyancsak nagy reményekkel indult be az élet.

Remélik, nem kell már zárni

– Hirtelen jött a nyitás híre, ugyebár előző nap este tudtuk meg, hogy ez lesz – osztotta meg velünk Kasza Blanka. Nagy nála az érdeklődés, sokan keresik az interneten is.

Bízik az oltási kampányban, de inkább óvatos az optimizmusa. A remények szerint viszont már végleg nyitva maradhatnak.

(A borítóképen: A borbélyüzletben megállás nélkül dolgoztak az újranyitás napján)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában