Útfelújítás

2021.04.09. 07:00

Megyeszerte aszfaltoznak, ahogy az időjárás engedi

A 25-ös, 26-os és 27-es főúton már dolgoztak, de négy számjegyű utak javítására is sor kerül.

Horváth Imre

Fotó: ÉM

Az elmúlt héten nagy volumenű, szakaszos aszfaltozást végeztek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai Sajószentpéter belterületén a 26-os számú főúton. A munkálatok miatt egy sávon, irányítás mellett, váltottan haladt a forgalom, ami értelemszerűen okozott torlódást a nagy forgalmú főközlekedési úton, azonban az autósok örömmel fogadták az útjavítást, ugyanis ezen a szakaszon elég rossz állapotú már az útburkolat, köszönhetően a nagy átmenő és kiemelten a kamionforgalomnak. A munkálatok kapcsán érdeklődésünkre a Közút úgy tájékoztatott, egy program keretében már eddig is nagy felületen került sor a burkolatjavításra, de az időjárás függvényében még folytatják a munkát.

„A 25-ös, a 26-os és a 27-es főúton előre tervezett, nagy felületű burkolatjavítási munkákat végzett edelényi mérnökségünk aszfaltterítő géplánca az elmúlt két hét során. Ennek keretében saját feladattervi forrásból, több helyszínen, többek között Sajószentpéter átkelési szakaszán is összesen mintegy 400 tonna melegaszfalt felhasználásával javították a tél folyamán legrosszabb állapotba került útburkolatokat.

Folytatódnak

Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, folytatódnak a munkálatok a 2623-as jelű Abaújszolnok–Baktakék összekötő út, továbbá a 2616-os jelű Edelény–Lak–Homrogd összekötő út egy-egy szakaszán. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2020-ban közel 66 kilométernyi, döntő többségében mellékút felújítása valósult meg, míg idén mintegy 150 kilométernyi szakasz teljes körű rekonstrukciója indulhat el a tavaszi hónapoktól kezdődően” – tudatta lapunkkal a közútkezelő társaság.

A 2623-as jelű Abaújszolnok–Baktakék összekötő úton április 12–14. között kerülhet sor a munkálatokra. A munkálatok idejére, várhatóan 8 és 17 óra között teljes út­zárat vezetnek be a szakemberek, a közlekedők ezalatt a Baktakék–Alsógagy–Felsőgagy–Gagyvendégi–Abaújlak útvonalat használhatják majd. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

(A borítóképen: Sajószentpéter belterületén, a 26-os számú főúton nagy volumenű aszfaltozást végeztek)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában