terepbejárás

2021.03.20. 18:00

Készülnek a fotók az appokhoz

Hamarosan frissül a Street View, a Google új képeket készít adatbázisába, de az Apple Maps is frissít.

Forrás: ÉM

Több magyar nagyvárosban, köztük Miskolcon is terepbejárást tart a Google autója, hogy kamerája segítségével frissítse a Street View nevezetű alkalmazását. A világszerte népszerű szoftver már eddig is lehetővé tette, hogy hazánk, illetve a világ számos helyszínei bejárhatók legyenek az utcákról, valamint a természeti és kulturális nevezetességekről készült 360 fokos képeknek köszönhetően. Az alkalmazás több mint 220 országban elérhető – Magyarországon 2013-tól – az Antarktiszon és az Északi-sarkon is. A vállalatnak szükséges időről időre frissítenie adatbázisát. A Street View alkalmazás képei azt mutatják, amit a felvételt készítő autó az adott pillanatban látott. Ezt követően több hónapot is igénybe vesz a felvételek feldolgozása. Az alkalmazásban általunk látott tartalom tehát több hónapos, de akár éves is lehet. Azonban a helyek, helyszínek változásait az időgépfunkció segítségével megtekinthetjük.

Kérhető a felismerhetetlenség

Annak érdekében, hogy a Google megvédje az emberek személyes adatait a Google-térképen való közzététel során, az arcokat és a rendszámtáblákat is elhomályosítják. Ha valaki szeretné ingatlanának, autójának a teljes felismerhetetlenségét kérni, egy a Hibabejelentés funkción keresztül elküldött kérelemmel megteheti. Ugyanígy a nem helyénvaló tartalom is jelenthető.

Megelőzte a Google-t a megyeszékhelyünkön az Apple. Ugyanis utóbbi, kamerával felszerelt autóját már látták a városban néhány nappal ezelőtt. Az Apple a Google-térképekhez hasonló Apple Maps nevű applikációjához készíti a frissítést, melyet az iPhone-felhasználók vehetnek igénybe.

(A borítóképen: Az Apple autója Miskolcon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában