Zöld Óvoda

2021.02.09. 08:00

Újabb óvodák lettek zöldek megyénkből

Elbírálták a 2020-as pályázatokat, megyénkből most öt intézmény kapta meg a minősítést.

Köztársaság téri óvodások

Forrás: MW

Fotó:

Döntés született a Zöld Óvoda, a Címmegtartó Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda 2020. évi pályázatokról. A minősítést összesen 208 óvoda nyerte el, ebből 60 óvoda először, 47 másodszor, 50 harmadszor, míg 7 intézmény a Címmegtartó és 44 az Örökös Zöld Óvoda címet kapta meg. A pályázatot már tizennegyedik alkalommal hirdették meg, tájékoztatott az Agrárminisztérium.

A program célja a fenntarthatóságra nevelés, az óvodás gyermekek környezettudatos szemléletének, gondolkodásának megalapozása, alakítása. Az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma – a hazai és a nemzetközi tapasztalatok alapján – fontosnak tartja, hogy az óvodás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő élményekre és tapasztalatra építő, azaz tevékenységorientált környezeti nevelésben részesüljön. Idén 15 éves a Magyarországi Zöld Óvoda Hálózat, az újabb sikeres pályázókkal együtt országszerte már mintegy 1000 intézményben nyílik lehetőség a gyermekek környezettudatos nevelésének és szemléletének megalapozására.

A program segít a pedagógusok, a szülők, a helyi közösségek környezettudatosságának formálásában, a Zöld Óvodához tartozó lakóközösségek értékeinek megismerésében, valamint felhívja a figyelmet a minket körülvevő környezet védelmének fontosságára. Az óvodákban rendkívül sokoldalú tudásanyagot adnak át a gyermekeknek, kiemelten foglalkozva a helyi hagyományok, hungarikumok, kulturális és természeti értékek megismertetésével.

Megyénkből a minősítést elnyertek között az először pályázók között szerepel az Ózdi Városközponti Óvodák és a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda. A harmadszor pályázók között a Gönci Barackvirág Napköziotthonos Óvoda, Bölcsőde és Konyha és a Mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvoda és Bölcsőde Telephelye. Örökös Zöld Óvoda címet nyert feladatellátási hely lett a Mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvoda és Bölcsőde és a Miskolci József Úti Óvoda Brunszvik Teréz Sport Tagóvoda.

(A borítóképen: Környezeti nevelés egy Zöld Óvodában (illusztráció))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában