továbbtanulás

2021.01.12. 15:00

Online tartja nyílt napjait a Miskolci Egyetem

A következő online nyílt nap január 21-én lesz Ördög Nóra műsorvezetésével, érdemes bekapcsolódni.

Hegyi Erika

Miskolci Egyetem

Fotó: Vajda János

Az idei évben nincs lehetőség arra, hogy a középiskolás diákok személyesen is ellátogassanak az ország legszebb campusára, a Miskolci Egyetemre. Ezért a járványhelyzethez alkalmazkodva idén több online nyílt napot tart a felsőoktatási intézmény, melyek keretében a továbbtanulni vágyók megismerkedhetnek a campussal, a színes képzési palettával és az egyetem által kínált lehetőségekkel. Az eddig megszervezett interaktív nyílt napokon a középiskolások feltehették kérdéseiket az élő előadások alatt és Kahoot-játékokban is részt vehettek.

Diákhagyományok

Az első interaktív online nyílt nap október 15-én volt, ahol a karokat dékánok és dékánhelyettesek mutatták be. Beszéltek a diákhagyományokról, a campusról, a duális képzésről, a játék és az izgalmas nyeremények pedig izgalmassá tették az élő előadást.

December 10-én ismét megrendezték az interaktív online nyílt napot, melynek során hallgatói szemmel mutatták be az egyetem gazdag képzési kínálatát. Hallgatók mesélték el, hogy ők miért választották a Miskolci Egyetemet, azon belül is az adott képzést, és milyen a hallgatói élet. Ezután egy-egy, már végzett diák vázolta, milyen karrier várhat a diplomás szakemberekre. A karok bemutatása mellett a leendő egyetemisták többet megtudhattak a közösségi életről, az Erasmus programról és a Konfuciusz Intézetről. A műsor során a résztvevő középiskolás diákok között MOL-ajándékcsomagot sorsoltak ki, valamint a Kahoot-játékok során kari ajándékokat is nyerhettetek.

Angol nyelvű képzések

A külföldi jelentkezők számára is tartott online nyílt napot a Miskolci Egyetem december 10-én. Az érdeklődők az egyetem külföldi hallgatói és hallgatói nagykövetei segítségével megismerhették az angol nyelvű képzések kínálatát, betekintést nyerhettek az intézmény mindennapjaiba, a nemzetközi alumni és mentorrendszer működésébe, valamint számos kisfilm segítette őket, hogy ha csak virtuálisan is, de kirándulást tegyenek campuson, a laborokban és a sportközpontban.

A program során lehetőségük nyílt az érdeklődőknek arra is, hogy Facebook live chat-en feltegyék kérdéseiket, és aki figyelmesen követte a beszélgetéseket, és a Kahoot- játék kérdéseire gyors és helyes válaszokat tudott adni, értékes nyereményekkel lett gazdagabb.

Még lesz nyílt nap

Ha valaki lemaradt volna az élő adásokról, az egyetem Facebook- és Youtube-csatornáján bármikor visszanézheti.

A Miskolci Egyetem következő online nyílt napja pedig január 21-én lesz. Érdemes bekapcsolódni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában