Ezt írtuk anno 2001-ben

2021.01.30. 07:30

Nem megy kárba az ingyentej

Általában nincs vita: Miskolcon megszavazzák rá a pénzt.

2019.11.13. Káozi Szent István Általános Iskola. Iskolatej, körte.. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Forrás: MW

Fotó: Nagy Norbert

Az iskolatej-akcióval foglalkozott az Észak-Magyarország 2001. január 27-én.

Kakaó a menő

A program közel 109 ezer megyénkbeli gyermeknek biztosítja a napi két deci ingyentejet, -kakaót vagy karamellás tejet. Miskolcon a készülő költségvetésben 40 millió forintot terveztek ennek a támogatására. Bár még nincs elfogadott büdzsé, de a városháza illetékese emlékeztetett rá: fontos szociálpolitikai kérdésről lévén szó, általában nincs vita, megszavazzák a képviselők ezt az összeget.

A cikkben megszólaltatott iskolai vezetők azt mondták: sok az olyan gyermek, aki csak itt iszik tejet. A gyerekek különösen a kakaót és a karamellás tejet szeretik. A megmaradó tej sem vész kárba: aki nem szereti, az társának adja, a rossz szociális körülmények között élő gyerekek 2-3 pohárral hazavisznek, vagy az iskola konyháján dolgozzák fel. A kezdeményezésről azt írta a lap: ennek keretében az iskolások, bölcsődések és az óvodások ingyen juthatnak a tejhez. Az akció költségeinek 70 százalékát a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint a Tej Terméktanács állja, 30 százalékát pedig az önkormányzatok finanszírozzák.

(A borítóképen: Az egészséges táplálkozást szolgálta az iskolatej-akció, az önkormányzatok támogatásával)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában