projekt

2021.01.03. 15:00

Járművekkel és eszközökkel segítik az önkéntes mentőszervezeteket

Quadokkal és ruházattal segíti a katasztrófavédelem az önkéntes mentőszervezeteket.

Forrás: ÉM

Az „Önkéntes mentőszervezetek fejlesztése és felkészítése” című projekt keretében negyvenöt quadot és ugyanennyi utánfutót szerzett be a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A védelemben kiemelt szerepet játszó eszközök közül három-három került megyénkbe.

A terepmintázatú gumiabroncsokkal ellátott terepjáró jármű az önkéntes polgári védelmi szervezetek többcélú beavatkozóeszköze. A jármű kialakítása, technikai paraméterei szélsőséges időjárási és terepviszonyok között is lehetővé teszik a kárhelyszínek megközelítését, alkalmasak arra, hogy a beavatkozó állományt és a védekezéshez szükséges eszközöket a kárhelyszínre szállítsák vele, továbbá képes utánfutó vontatására. A járművön és az utánfutón lévő anyagok és eszközök biztonságosan rögzíthetőek, a quadok képesek szélsőséges terepviszonyok között, kevésbé teherbíró talajon, valamint meredek emelkedőkön is közlekedni.

A nagy értékű terepjáró járműveket a Matyó, a Zemplén és a Bodrog Járási Önkéntes Mentőcsoport használja majd. A quadokon és utánfutókon kívül harminckettő általános gyakorló, valamint húsz tűzoltói bevetési védőruha-garnitúrával is gazdagodtak a borsodi önkéntesek. A szettekbe tartozó dzsekik, mellesnadrágok, normál és téli sapkák, kabátból és nadrágból álló esővédők, rövid ujjas pólók Szomolyára, Mádra, Mikóházára és Alsóbereckibe kerültek. Az általános gyakorlóruházat mellett a szomolyai és a mádi önkéntesek felszerelése sisakokkal, kámzsákkal, kesztyűkkel és csizmákkal is bővült.

(A borítóképen: Jó szolgálatot tesznek a terepjáró quadok)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában