élményfürdő

2020.12.18. 11:30

Világszínvonal Miskolctapolcán

Lezárult csütörtökön a műszaki átadás-átvétel folyamata, Miskolc városa birtokba vette az új miskolctapolcai fürdőt.

Nyikes Zita

Hubay György országgyűlési képviselő (b), Kiss János miniszterelnöki biztos (k), Erdei Attila Peka-Bau képviselője

Fotó: Vajda János

Közel két év munkája zárult le csütörtökön. Az első kapavágást szó szerint 2019. február 19-én végezte el a kivitelező cég. Csütörtökön pedig egy világszínvonalú, modern és pazar komplexum kulcsát adta át a tulajdonosnak, vagyis Miskolc városának.

A műszaki átadás-átvétel folyamatának utolsó állomásán jelen volt Kiss János, a miskolctapolcai fürdő és környezetének fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos és Hubay György fideszes országgyűlési képviselő, valamint a Miskolc Holding Zrt. projektirányítási igazgatóság képviselői és a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési Főosztályának vezetője.

„Külön utakon” a polgármester

Az Észak információ szerint Veres Pál polgármester korábbi időpontban tekintette meg a fürdőkomplexumot. Kerestük Miskolc város vezetőjét, hogy megtudjuk, birtokba vette-e a város a fürdőt, fogalmaztak-e meg garanciális feladatokat a kivitelező felé, ki lesz az üzemeltető, mikor nyit a fürdő és elindult-e a marketingkommunikációs kampány a bámulatos turisztikai attrakció népszerűsítésére. Választ lapzártánkig nem kaptunk. Az épületegyüttest körbejárva azonban lapunk munkatársai is meggyőződtek róla, hogy egy minden igényt kielégítő, világszínvonalú élményfürdő „született” Miskolctapolcán. A több mint 5000 négyzetméter alapterületű épületben tíz medence várja a látogatókat. A medencék alapterülete összességében több mint 1100 négyzetméter. A fürdő a legkisebbeknek is többféle szórakozást kínál: beltéri gyermekmedence, vizes játszótér és kültéri játszómedence is várja őket. A kisgyermekes családok pedig külön helyiségekben pihenhetnek, ahol csak számukra adott a lehetőség pelenkázásra, étkezésre vagy játszásra.

Valószínűleg az új miskolctapolcai wellnessfürdő egyik legvonzóbb attrakciója az a csúszdakomplexum lesz, ahol a VR-szemüveggel, azaz úgynevezett virtuális valóság szemüveggel csúszhatnak le a látogatók.

Egyedi és modern

A színes, kanyargó csúszdák igazán látványosak, érdekességük pedig az, hogy a végén nem medencébe érkezik meg a vendég, hanem mivel a csúszda esési szöge folyamatosan csökken, a csúszdázó olyannyira lelassul, hogy végül egyszerűen ki tud lépni a „szerkezetből”.

Láttuk, hogy a fürdőkomplexum konyhai részlege is kiválóan felszerelt. A tegnapi átadás-átvételi alkalmon többször elhangzott, hogy a több száz vendég ellátására alkalmas konyha színvonala akár egy négycsillagos szálloda éttermének is megfelel. Ráadásul az étterem egyszerre ötszáz fürdőzőt képes kiszolgálni. A wellnessfürdőben telt ház esetén 750 vendéget tud fogadni egyszerre.

Mint ismert, a miskolctapolcai négy évszakos élményfürdő létesítését teljes egészében a magyar kormány finanszírozta, ugyanis a kormány 12,7 milliárd forintot adott a fürdőre. Az új, tegnap átadott „fürdőpalota” egy fedett átjáró híddal áll összeköttetésben a 2015-ben a régi strand területén kialakított wellnessrészleg teraszával. A további fejlesztési források megszerzése mindenesetre az új baloldali önkormányzati vezetésre vár, mert turisztikai szakemberek meglátása szerint is például a következő fejlesztési ütemben célszerű lenne összekötni ezt az átjárót a wellnessrészleg bejáratával is.

A beruházások visznek előre

A létesítmény megnyitásával és turisztikai szerepével összefüggésben Kiss János, a fejlesztésért felelős miniszterelnöki biztos lapunknak úgy fogalmazott: a magyar kormány a beruházásokban hisz, mert amikor a járvány véget ér, ezek segítenek majd újraindítani a gazdaságot.

– Személy szerint is úgy gondolom, hogy a megszorítások nem vezetnek sehova, az a hagyományos baloldali politika, ami válság esetén mindig a restrikciót alkalmazza, a modern közgazdasági elméletekben már lejárt lemeznek számít – fogalmazott Kiss János.

Az átadáson jelen volt Hubay György, a térség fideszes országgyűlési képviselője is, aki lapunknak elmondta: a baloldalnak ideje lenne átgondolnia a kritikákat, amikben folyamatosan a kormányzati elvonásokra hivatkoznak, mert vajon milyen „elvonás” az, aminek a végén csak erre a fürdőre majdnem 13 milliárd forint kormányzati forrás érkezett Miskolcra. Emlékeztetett rá, amikor a baloldal 2010-ben átadta a várost, egyetlen strand sem működött Miskolcon.

(A borítóképen: Hubay György országgyűlési képviselő, Kiss János miniszterelnöki biztos és Erdei Attila a kivitelező részéről a műszaki átadáson)

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-epitkezes-jol-halad-tapolcan-de-a-hivatali-ugyintezes-akadozik-4566212/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/valsagkezelo-befektetes-4512635/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában