Végardó Fürdő

2020.12.11. 09:00

Teljesen megújul a fürdő

A Végardó Fürdő télen-nyáron fogadja majd a vendégeket.

Bódisz Attila

Forrás: Sárospatak

Három és félmilliárd forintból teljesen megújul, valamint tovább bővül a sárospataki Végardó Fürdő – jelentették be egy online sajtótájékoztató keretében szerdán. Dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője ezen kiemelte: utoljára 2009-ben sikerült nagyobb léptékű fejlesztést végrehajtani a város önkormányzatának legnagyobb bevételt hozó létesítményén, akkor ő volt a polgármester is. Hozzátette: az akkori fejlesztés eredményeként megduplázódott a fürdővendégek száma, velük együtt pedig a bevétel, vagyis az idő igazolta a beruházás létjogosultságát.

Egész évben nyitva lehet

Most is jelentős látogatószám-emelkedést remélnek – mondta a képviselő. A részletekről szólva kifejtette: a projekt célja a fürdő teljes körű felújítása és kapacitásbővítése, azaz egész évben, az időjárástól függetlenül üzemeltethető, a piaci kihívásoknak megfelelő, wellness- és élményturisztikai, valamint gyógyászati attrakció feltételrendszerének a teljes kiépítése. Mindez a „Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség” támogatási programban valósul meg.

Mint elmondta, a két projektelem első blokkjában a modern látogatói igényekre alapozott wellness- és élményfürdőrészt, új fogadóteret valósítanak meg Tour­inform irodával, szociális helyiségekkel, illetve önkiszolgáló étteremmel. Egyterű élményfürdőt hoznak létre vizes élményelemekkel, csúszdákkal, amely egység tervezett egyidejű befogadóképessége 208 fő. Ugyancsak a projektelem része egy wellnessrészleg fitneszteremmel, szaunavilággal, orvosi és masszázshelyiségekkel, továbbá egy fedett és egy nyitott pihenőterasszal. A második lépésben gyógyfürdőegység kialakítása a terv – jelentette ki dr. Hörcsik Richárd.

Aros János, a város polgármestere hozzátette: ekkora összegű támogatást még soha nem kapott a város egyetlen projektre. Kiemelte: a 100 százalékos önkormányzati kft. által működtetett fürdő eddig a késő tavaszi és kora őszi időszak között termelte ki egész éves bevételét. Ez idő alatt évente mintegy 250 ezer látogatót fogad a létesítmény. A téliesített és felújított fürdő reményeik szerint ettől jóval több vendéget vonz majd.

Kérdésünkre azt is elmondta, mivel a fedett részleg felépítése egy szomszédos telken zajlik majd, a nyári fürdőt az építkezés idején is működtetni tudják. További céljaik között említette egy vállalkozói tőke bevonásával létrehozandó szálloda építését.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott: a beruházás újrapozicionálja az egészségturizmus piacán Sárospatakot. A fejlesztés eredményeként várhatóan robbanásszerű vendégéjszakaszám-növekedést tapasztalhatnak majd a helyiek, valamint sok országból érkezhetnek a vendégek. Hangsúlyozta, hogy 160 millió forintból több mint félszáz szálláshely újul meg a városban. A kínálatok és a szolgáltatások minőségi javítása eredményeként az ország és benne Sárospatak is nyertese lehet a járvány utáni turisztikai újranyitásnak – fogalmazott Könnyid László.

(A borítóképen: Ilyen lesz a fürdő (látványterv))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában