Koronavírus

2020.12.18. 10:00

Száznegyvenöttel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma megyénkben

A friss napi adatok alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megyében eddig mintegy 17 173 esetben azonosították a vírust.

Forrás: Shutterstock

4428 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 295 977 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 187 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 7725 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 89 814 fő, az aktív fertőzöttek száma 198 438 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7335 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 564-en vannak lélegeztetőgépen.

Január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. Az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget is. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz.

A középiskolák és egyetemek digitális munkarendre tértek át.

Továbbra is fontos az iskolák működésének fenntartása, ezért a téli szünetben takarítják az iskolákat, és ahol szükséges, ott a fertőtlenítést a katonák végzik. Az általános iskolák január 4-én nyitnak, a középiskolákban a téli szünet után egy hét digitális munkarend után várhatóan január 11-én folytatódik a hagyományos munkarend. Az iskolákban továbbra is marad a testhőmérséklet-mérés, és január elejétől a pedagógusok önkéntesen és ingyenesen jelentkezhetnek az Országos Mentőszolgálat gyorstesztelési pontjain. Ha egy óvodában vagy iskolában megjelenik a vírus, az Operatív Törzs dönt arról, hogy szükséges-e rendkívüli szünetet vagy digitális oktatást elrendelni.

Fotó: www.koronavirus.gov.hu

Az Operatív Törzs jelenleg 160 óvodában egy-egy csoportot érintően (5%), 86 óvodában (3%) és 58 általános iskolában (2%) az egész intézményt érintően rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 391 általános iskolában egy-két osztályt (15%) és 32 általános iskolában (1%) a teljes intézményt érintően digitális tanrendet.

Csütörtökről péntekre 145 új megbetegedést regisztráltak megyénkben, a kormányzati portál adatai alapján. Ennek következtében, a járvány kezdete óta Borsod-Abaúj-Zemplén megyében összesen 17 173 esetben azonosították a vírust.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában