felújítás

2020.12.02. 09:30

Négy kilométert aszfaltoznak

Az időjárás függvényében Ózdon és Csernelyben is folytatódhat az útburkolat javítása.

Marosréti Ervin

Fotó: ME

Megkezdődött a kivitelezés a hegyháti Cser­nely és az Ózdhoz közeli Farkaslyuk települést összekötő útvonalon. A szerpentines szakaszon 4 kilométer hosszúságban, teljes szélességben megújul a burkolat. Az aszfaltozás előtt az út mentén található árkok kitakarítása is megtörtént, most pedig a gépek foglalják el az aszfaltcsíkot, amire az arra közlekedőknek számítani kell.

Riz Gábor, a térség ország­gyűlési képviselője hozzátette: az időjárás függvényében mindkét irányban folytatódik majd a munka. Ózd belterületén a Pázmány utat is felújítják, valamint Csernelyben jobb minőségben lehet majd közlekedni.

– Ahogyan mi hívjuk, a Cinakóra nagyon ráfért már a felújítás, mert hosszú évtizedek óta nem történt fejlesztés ezen a részen – tette hozzá a helyszínen Pintér Zsolt, Farkaslyuk polgármestere. – Nekünk, farkaslyukiaknak is fontos a fejlesztés, de az ózdiaknak is, hiszen Eger felé ebbe az irányba közlekednek a legtöbben.

Turisztikai szempontból is lényeges a szakasz részbeni rekonstrukciója – tette hozzá. – Ózd felől ugyanis Szilvásváradra is ezen az úton lehet eljutni, amely, mint ismert, kedvelt kirándulóhely a környéken.

(A borítóképen: Ráfér a felújítás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában