Mikulás

2020.12.10. 14:30

Nagyon várták a gyerekek a jó tündéreket

Majd ötszáz mikuláscsomagot sikerült végül összegyűjteniük és kivinni a lyukói rászoruló családok számára a civil segítőknek.

Horváth Imre

Mint beszámoltunk róla: már hagyományosnak mondható, hogy a Lyukóvölgyben élő rászoruló családok számára december 6-án mikuláscsomagokat visznek a jó tündérek, vagyis azok a civil segítők, akik a szívükön viselik a városrészben a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő családok sorsát.

Az akció szervezője évek óta Kádasné Balogh Orsolya, akit először állatszeretete vitt a miskolci városrészbe, ugyanis az ottani kutyáknak kezdett élelmet kihordani, az ebekkel rendesen bánó, de nehéz anyagi körülmények között élőknek az állattartáshoz felszereléseket. Többször szervezett oltási, állat egészségügyi, ivartalanítási akciókat, illetve számtalan bántalmazott, kínzott, rossz körülmények között tartott állatot mentett ki a városrészből.

Közben szembesült vele, hogy nagyon sok, egyébként önhibáján kívül nehéz helyzetbe került ember, család szorult a lyukói egykori vikkendházakba, akik szintén segítségre szorulnak. Így elkezdett számukra is adományokat gyűjteni, és segíteni, ahol csak lehet. Ma már szinte minden ott élő jól ismeri és szívesen fogadja.

Ő indította útnak a lyukói, Mikulás-napi ajándékozást is, amelyhez többen csatlakoztak. Idén 467 mikuláscsomagot sikerült az adományokból összeállítani a sok jó tündér támogatásával, ennek egy jelentős részét egy Svájcban élő barátnője adományozta. Vasárnap aztán az önkéntesek útra keltek, a járványhelyzetre tekintettel több kisebb csapatra osztva, a helyi polgárőrök segítségével, hogy a csomagokat, illetve a szintén adományozott 200 kiló kutyatápot kivigyék Lyukóba.

Mint meséli, nagyon várták őket a gyerekek, akik közül a 14 év alattiakat ajándékozták meg a csomagokkal. Több helyen kaptak ünnepi éneket, táncot hálaképpen a rengeteg köszönet mellé.

– Voltak megható és nehéz pillanatok is, többször megkönnyeztük azt, amivel találkoztunk, amivel szembesülnünk kellett a nap folyamán. De ugyanakkor mindenki számára nagyon jó élmény volt az egész, így nem kérdés, hogy jövőre is folytatjuk az akciónkat – mondta Kádasné Balogh Orsolya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában