Segítség

2020.12.11. 13:00

Idősotthonba kerül a megmentett asszony

A férje meghalt, a rend­őrök nem hagyták magára a magatehetetlen, mélyszegénységben élő nőt.

Tóth Balázs

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Egy magatehetetlen, idős nő elhelyezésében segítettek a napokban az emődi rendőrőrs és a nyékládházi önkormányzat munkatársai. A rendőrök egy halálesethez mentek ki a város külterületi részére, egy zártkerti ingatlanhoz. Ott az elhunyt férfin kívül egy magatehetetlen nőt is találtak.

Sándor János rendőr zászlós elmesélte, éjszaka mentek ki a halálesethez, s nem hagyták magára az elhunyt társát, mert betegsége miatt nem tudta volna ellátni magát, tüzelője sem volt, így életveszélybe került volna. Ezért értesítette az Emődi Rendőrőrs parancsnokát, s fölvették a kapcsolatot Nyékládháza polgármesterével, aki intézkedett az asszony elhelyezéséről.

Sándor János elárulta, ez ugyan elszigetelt eset volt, de a rendőrök odafigyelnek az idősekre és a mélyszegénységben élőkre, különösen télen, hogy megvan-e mindenük. Az önkormányzat például szociális tűzifával igyekszik segíteni az elesetteket.

Tóth Balázs, Nyékládháza polgármestere kifejtette, pénteken hajnalban telefonált neki a rendőrkapitány, hogy egy sajnálatos halálesethez riasztották őket egy szőlőhegyi zártkertre. Az elhunyt férfi mellett egy magatehetetlen nő is volt, a rendőrök addig nem mentek el, amíg nem rendezték az ő helyzetét.

A polgármester kiemelte, folyamatos a kapcsolat a rend­őrség, a gondozási központ, a szociális ellátórendszer intézményei között, segítenek egymásnak. Nyékládháza aljegyzője felvette a kapcsolatot a háziorvosokkal, akik Miskolcra utalták be az asszonyt, délutánra pedig azt is átgondolták, hosszú távon milyen intézményben helyezik el. A nő néhány napig kórházban marad megfigyelésre, majd egy bentlakásos idősotthonban kap helyet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában