járvány

2020.12.12. 14:30

A nemesbikki időseket nem győzte le a koronavríus

Minden gondozott kigyógyult a koronavírusból a nemesbikki református otthonban.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A demens részleg összes dolgozója és tíz idős beteg is megfertőződött koronavírussal a nemesbikki Béthel Református Szeretetotthonban, de kivétel nélkül mindannyian meggyógyultak. Az intézmény vezetője szerint mindez az isteni gondviselésnek köszönhető, olvasható a Tiszáninneni Református Egyházkerület internetes oldalán.

Köhögtek, belázasodtak

Nagy volt az ijedtség a nemesbikki idős otthonban, amikor kiderült, hogy munkatársak és lakók is elkapták a koronavírust. A fertőzés gyanúja akkor merült fel, amikor többen köhögni kezdtek és lázra panaszkodtak. Sajnos a tesztek beigazolták a gyanút: 9 munkatárs és 10 demens lett beteg.

– Hallottunk riasztó híreket más intézményekből, ezért gondoltuk, hogy a vírus minket is el fog érni. Elsőre mégis sokkolt a hír – nyiltakozta Victor Dániel vezető.

Az érintett részleget azonnal elkülönítették és fertőtlenítették. A dolgozókat pedig karanténba küldték. A gondozók a személyzet többi tagjával kiegészülve 12 órás műszakban tartották a frontot. Kitartó munkájuknak meglett az eredménye: három hét alatt csodával határos módon mindenki kigyógyult a betegségből, köztük az otthon 98 éves lakója.

Isteni csoda

Sok elmélet kering arról, minek köszönhető a betegek kivételes gyógyulása. Biztosan szerepet játszott benne, hogy az idősekről odaadóan gondoskodnak, így jó egészségi állapotban voltak és a gyors intézkedések is meghozták a várt eredményt. Másrészt, a demens betegek nyugodt körülmények között élnek. Gyakorlatilag semmilyen stresszhatás nem éri őket, ami legyengítette volna az immunrendszerüket. Victor Dániel úgy gondolja, isteni csoda, ami Nemesbikken történt. „Mindenek fölött Istennek adunk hálát a gyógyulásért és a kapott erőért, kitartásért. A 138. Zsoltárban Dávid ezt mondja Istennek: “Elől és hátul körülzártál engem, és fölöttem tartod kezedet. Csodálatos előttem ez a tudás, magasságos, nem érthetem azt.”

Az intézményvezető hozzátette: az, hogy mindenki meggyógyult a betegségből, még nem jelenti azt, hogy túl vannak a járványon. Azóta is fokozottan ellenőrzik a higiénés szabályok betartását. Az egyik cégtől pedig egy ózongenerátort kaptak ajándékba, amivel hatékonyabban tudnak fertőtleníteni az intézményben, tudjuk meg a Tirek oldalán közzétett beszámolóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában