felújítás

2020.11.16. 12:00

Új gépekkel jól haladt a felújítás

Ünnepélyes keretek között zárták le a napokban Abaújszántón a Belügyminisztérium és a város önkormányzatának közös, gazdaság­élénkítő programját. Az eseményen részt vett Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár is.

Hegyi Erika

Fotó: Olvasónk

Sáfián Ádám, a település polgármestere elmondta, az országos program első körébe ötven település került be, közöttük Abaújszántó is. A pályázati támogató okiratot 2019 októberében írták alá.

A támogatásnak köszönhetően az önkormányzat a százszázalékos tulajdonában lévő nonprofit kft. építőipari tevékenységét tudta fejleszteni. Gépjárműveket és építőipari gépeket eszközöket tudtak beszerezni, többek között betonkeverőket és zsalurendszereket.

A beszerzést követően a gépek rögtön munkába álltak, jelenleg is segítik a különböző építkezéseket a környező településeken. Abaújszántón az új eszközök segítették az önkormányzati hivatal és az orvosi rendelő felújítását, Felsődobszán szintén a hivatal felújítását, Golopon most is folyik az óvoda megújulása.

Ezeket a kivitelezési munkákat az abaújszántói önkormányzat nonprofit kft.-je végzi, vagy alvállalkozóként vesz részt a munkákban. A támogatás mértéke 130 millió forint volt.

(A borítóképen: Sáfián Ádám)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában