vizsgaidőszak

2020.11.30. 12:00

Online felületeken történik a számonkérés

Hamarosan elkezdődik a vizsgaidőszak a Miskolci Egyetemen.

Apagyi Beáta

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A koronavírus-járvány második hullámának fokozódása idején az intézmény ismét átállt a személyes jelenléti oktatásról a digitális felületen történőre, így a vizsgaidőszak is ebben a formában indul el december 14-én.

Van benne gyakorlatuk

A Miskolci Egyetem rektora által kiadott utasításban tájékoztatta az egyetemi polgárokat arról a döntéséről, hogy minden oktatással kapcsolatos tevékenységet – előadásokat, gyakorlatokat, konzultációkat, vizsgákat – online formában kell teljesíteni.

Szabó-Tóth Kinga, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának dékánhelyettese, az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a vizsgaidőszak ebben a félévben megint speciálisan kezdődik számukra, hiszen ismét az online térbe kényszerülnek. – A 2021-es januári vizsgaidőszakban szintén ezt a formát fogjuk preferálni, de természetesen, amennyiben a járványhelyzettel kapcsolatos szabályozás megváltozik és e tekintetben megengedőbb lesz, szívesen visszatérünk a jelenléti vizsgáztatásra. Az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetében a tavaszi záróvizsgákat még a járványhelyzet ellenére is sikerült személyes jelenlétben megoldani. Ez ebben a félévben nem megy, most az esedékes záróvizsgákat online tartjuk, szigorú időbeosztással, a hallgatókat félóránként behívva az online beszélgetésbe – mondta Szabó-Tóth Kinga.

– Van már az online vizsgáztatásban bőven gyakorlatunk, több formában is számot tudnak adni a hallgatók a tudásukról, mint például Moodle rendszeren keresztül tesztíratás formájában, szóbeli vizsgaként például Teams-, Zoom- vagy Skype-felületen. Azt gondolom, hogy mindannyiunknak helyt kell állnia a saját területén ebben a nehéz helyzetben, és én úgy látom, hogy a felsőoktatás sikeresen vette az akadályokat – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában