Úszónemzet program

2020.11.27. 16:30

Minden gyermek megtanulhat úszni

Az országban négy településen, köztük Tokajban indul el a Magyar Úszó Szövetség „Minden gyermek tanuljon meg úszni” programja.

Erdős József

Fotó: Erdős József

Az Úszónemzet program részeként megvalósuló alprogramot a Magyar Úszó Szövetség dolgozta ki, és az óvodai nagycsoportos gyerekeket, valamint az általános iskola alsó tagozatos diákjait érinti.

Célja, mint a nevéből is kiderül, az, hogy minden gyermek már egészen fiatalon elsajátítsa az úszás fortélyait. A program indulását a Magyar Közlönyben jelentették be, és az ehhez tartozó kormányhatározat szerint Budapest XXII. kerülete, Debrecen és Mór mellett Tokajban indul el kísérleti jelleggel.

Erősíti térségi szerepét

– Megtiszteltetés Tokajnak, hogy részese lehet a programnak, így az itt szerzett tapasztalatokat is beépítik majd a később országos szintűvé kiterjesztendő projekt­be – mondta el lapunknak Posta György polgármester, aki nemrég a Magyar Úszó Szövetség vezetőivel, köztük Wladár Sándor elnökkel is egyeztetett erről. – Azért külön öröm számomra, hogy itt is elindítják a pilotot, mert Tokajban nincsenek komoly hagyományai az úszásnak, a tanuszodát is csak pár éve adtuk át, mint a város első és egyetlen ilyen jellegű építményét. A járásban és azon túl azonban sok kistelepülés van, így remek tapasztalatot szerezhetnek a későbbi időkre nézve a programról – tette hozzá a városvezető, aki elmondta, Tokaj az egyetlen kisváros a négy között, ez pedig tovább erősíti a térségi szerepét.

A februárban induló projektben Tokaj mellett tizenhárom település huszonnyolc óvodája és iskolája érintett összesen ötszáznál is több gyerekkel. A kormány forrást is biztosít a programhoz, a polgármester úgy tudja, hogy ebből finanszírozzák majd az edzők bérét, az uszodahasználatot és az utazást is, valamint minden gyermek az úszáshoz szükséges felszerelést is kap.

(A borítóképen: Wladár Sándor elnök és Posta György a tokaji egyeztetésen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában