ezt írtuk anno 1990-ben

2020.11.26. 07:30

Magányos időseknek terítenek ünnepi asztalt

Forrás: Shutterstock

Nem vetett véget a rendszerváltoztatás a több éve meghonosodott miskolci hagyománynak: az előző esztendőkhöz hasonlóan a miskolci városháza idén is az ünnep mindkét napján karácsonyi ebédre hívja meg azokat az idős helyi nyugdíjasokat, akiktől távol vannak szeretteik, vagy egyedülállóak, s így magányosságuk miatt, valamint szociális helyzetük alapján ezt a szolgáltatást igénybe veszik. Ezt 1990. november 28-án jelentette be a polgármesteri hivatal az Észak-Magyarországban.

Szóljon, ha ismer ilyen embert!

Levélben vagy személyesen jelentkezhetnek november 30-ig, akik élni szeretnének az ünnepre kínált lehetőséggel – derült ki a közleményből. Nem bízták a véletlenre a szervezők, hogy eljut-e mindenkihez a hír azok közül, akik egyedül töltenék ezt a fontos ünnepet. Mindenesetre széles körben lehetővé tették, hogy a környezetükben élő időseket javasolhassák az emberek, így a helyi képviselők, a pártok és az egyházak.

(A borítóképen: Karácsonyi ebédre szólt Miskolc meghívása)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában