Mezőnyárád

2020.11.23. 16:30

Korszerű lett az Egészségház

Két pályázattal tették az orvosok és betegek számára kényelmessé a rendelőket.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Már használatba vették a mezőnyárádiak a felújított Egészségházat. Az önkormányzat több pályázat segítségével valósította meg a beruházást, az Európai Unió a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban 25,6 millió forinttal támogatta a korszerűsítést, míg a hazai Magyar Falu Programban 11 millió forintot nyert a település, mondta Bárdos Szabolcs polgármester.

– Az épületben működik a háziorvosi és a fogorvosi rendelő, számukra eszközöket is vásároltunk egy-egy millió forint értékben. Orvosaink már nagyon várták a felújítást – emelte ki a település vezetője.

Az ellátásban részesülők számára is jobbak lettek a körülmények, nemcsak a rendelők, hanem a váróterem is átalakult, komfortosabb lett, új bútorokat vásároltak. Felújították a mellékhelyiségeket, mozgáskorlátozott feljáró, mosdó készült.

Bárdos Szabolcs hozzátette, az épület már költségtakarékosan működtethető, hiszen kicserélték a külső és belső nyílászárókat, felújították a teljes belső elektromos hálózatot és a többi épületgépészeti rendszert, korszerűsítették a fűtést, külső szigetelést kaptak a falak, és a födémet is kőzetgyapot szigeteléssel látták el, cserélték a belső hidegburkolatokat. Az épület előtt nyolc darab parkolót alakítottak ki, ebből egy mozgáskorlátozott parkoló. Az Egészségházban található a fogorvosi lakás is, amely magántulajdonban van, az egységes arculat érdekében annak homlokzata is megújult, a tulajdonos vállalta a rá eső költségeket.

(A borítóképen: Bárdos Szabolcs a megújult épület előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában