megemlékezés

2020.11.05. 13:30

Átadni és őrizni kell a hősök emlékét

Koszorúztak a városi önkormányzat vezetői és a Fidesz–KDNP helyi politikusai is a nemzeti gyásznapon.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Bujdos Tibor

A november 4-i nemzeti gyásznap alkalmából a Fidesz és a KDNP miskolci önkormányzati frakciói koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak szerdán reggel a miskolci Hősök temetőjében, az '56-os emlékműnél. A pártszövetség miskolci önkormányzati képviselői – Bajusz Gábor, Deák-Bárdos Mihály, Nagy Ákos, Gazdusné Pankucsi Katalin, Kozma István Jánosné, Soós Attila, Szécsényi Marianna, Kovács László, Hollósy András, Molnár Péter, valamint Kiss János miniszterelnöki megbízott és a két országgyűlési képviselő, Csöbör Katalin és Hubay György együtt énekelték el a Himnuszt, majd koszorút és mécseseket helyeztek el az emlékműnél, ezt követően virágot tettek a kivégzett hősök sírjára és fejet hajtottak a vártanúhalált haltak emléke előtt a forradalom leverésének évfordulóján.

Csöbör Katalin politikustársai nevében a megemlékezésen elmondta, hogy Magyarországon 1948 és 1956 között több mint negyvenezer embert börtönöztek be politikai okokból, vagyis a semmiért. Ez volt a valódi diktatúra, és ezzel a szóval dobálóznak felelőtlenül ma az ellenzék politikusai.

Koszorúk a mártírok sírján

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata ugyancsak az 1956-os forradalom hőseire és mártírjaira emlékezett november 4-én. A szerda délelőtti ünnepélyes megemlékezésen Varga Andrea alpolgármester és Ignácz Dávid jegyző vezetésével elsőként Oláh Miklós emléktáblájánál koszorúztak és hajtottak fejet a hősi halált halt mártírok emlékére. Az emlékezők útja a Hősök temetőjébe, az '56-os emlékműhöz vezetett: a mártírok sírjánál, illetve a megyei áldozatok, valamint a POFOSZ megyei elnökeinek emléktáblájánál helyeztek el virágokat.

(A borítóképen: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának megemlékezése a Hősök temetőjében)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában