Játékunk

2020.10.28. 13:00

Romantikus, buja lett a tündérkert

Az örökzöldek és a virágok között megbújik egy mesebeli kis tó is.

Novák Krisztina

Forrás: ÉM

Az első helyezett, Theisz Jánosné férjével harminc évig élt egy tiszaújvárosi panellakásban. Megbeszélték, hogy még a nyugdíj előtt kertes házba költöznek; közös álmuk nyolc évvel ezelőtt vált valóra Nagycsécsen. A házvásárlás után teljes felújítás következett, majd kialakították az udvarrészt, és ezután következett a parkosítás.

Theisz Jánosné

Virágok a veteményesben

– Tarcalon nőttem fel, ezért már gyermekkoromban magamba szívtam, hogyan kell gondozni a növényeket – kezdte a beszélgetést Theisz Jánosné. – Nem volt semmiféle tervem arra vonatkozólag, hogy milyen kertet szeretnék. Szakember nem vagyok, ezért mindent ösztönösen csinálok.

Mivel védőnőként dolgozik, rengeteg virággal lepték meg a gondozottai, és mindegyiknek egyből megtalálta a helyét.

– Mindenki azt mondja, hogy buja, romantikus kertem van – mesélte mosolyogva a verseny nyertese. – Egynyári virágok közül egyedül muskátlim van a kút szélére akasztva és a teraszon, mert nem tudnám hova ültetni őket. Az évelő virágokon kívül pedig vannak örökzöldjeim és virágzó fák is, mint a selyem­akác vagy a magnólia. A kedvencem a rózsa, azok közül is a sárga, ezért sok rózsabokrot ültettem. Nem tudom, miben rejlik a szép kert titka, de talán az fontos, hogy mindig van olyan növényem, amelyik éppen virágzik, még az örökzöldek közé is ültettem belőlük. Szerencsére most már kúszótujáim is vannak, amelyek benövik a talajt, és nem kell annyit gazolnom.

Kiderült, hogy az elmúlt nyolc év alatt nagyon megtelepedtek a növények, ezért most nem annyira a fejlesztés, mint egy kicsit a „visszafejlesztés” a cél.

– Mivel egy növényt sincs szívem kidobni, már a veteményeskertet is elkezdtem beültetni virágokkal, a férjem legnagyobb bosszúságára – tudtuk meg. – Nem csak a nagy munkák idején gondozom a kertet, hiszen a reggeli kávéval a kezemben mindennap körbejárom az udvart. Amikor látom, hogy valami elvirított, akkor lecsippantom.

Játékunk nyertesei: Theisz Jánosné, Sárkány Ferenc és Takács Józsefné

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában