Testületi ülés

2020.10.03. 17:00

Nagyon sokat fejlődött a rendszer és a település is

Emlékplaketteket adtak át az ünnepi testületi ülésen az önkormányzati képviselőknek.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Kozma István

Harminc évvel ezelőtt, 1990. szeptember 30-án tartották meg a rendszerváltozás utáni első szabad önkormányzati választást. A központosított rendszer részeként működő helyi tanács helyett az új törvény lehetővé tette valamennyi település számára a saját önkormányzat létrehozását. Az Ország­gyűlés a tizedik évfordulón az első helyhatósági választások napját a helyi önkormányzatok napjává nyilvánította – mondta köszöntőbeszédében Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere. Hangsúlyozta még az emléknap kapcsán, hogy az elmúlt 30 évben sokat fejlődött a község, amelyből közben város lett.

Valamennyi jelenleg hivatalában lévő önkormányzati képviselőnek emlékplakettet adott át a polgármester a jeles eseményen, valamint megemlékeztek a már elhunyt testületi tagokról.

A járványhelyzet miatt szűk körben ünnepeltek, ezért az elmúlt években tisztséget betöltő képviselőket otthonukban keresi majd fel – említette meg Szarka Tamás.

Az ülésen részt vett és szintén emlékplakettet vett át Csöbör Katalin, a térség ország­gyűlési képviselője. Kiemelte, most az Országgyűlésben segíti a helyi önkormányzatok munkáját, fejlődését. Ő is volt azonban önkormányzati képviselő és alpolgármester is Alsózsolcán, később pedig a megyei önkormányzat tagja. Családi indíttatása is volt, hiszen édesapja – akinek nyomdokaiba lépett – függetlenként a rendszerváltáskor töltött be hasonló szerepet.

(A borítóképen: Az ünnepi testületi ülésen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában