Programajánló

2020.10.05. 14:30

Kultúrprogramok napról napra

A héten is számos program várja az érdeklődőket Miskolcon.

Forrás: ÉM

Október 7., szerda

18.00 Traccs! Beszélgetés elismert, motiváló, példamutató és sikeres emberekkel mindenről, amiről szeretünk beszélni, és talán arról is, amiről oly nehéz a miskolci Művészetek Házában. Miskolc legújabb beszélgetőest-sorozatának első vendége Sebestyén Balázs.

Utánaszámoltunk, és meglepődve láttuk: már 23 éve annak, hogy Balázs beköltözött a nappalinkba. Először a Z+ (Viva) műsorvezetőjeként láttuk, aztán 2003-tól az RTL Klub sztárja lett. Huszonhárom műsor köthető a nevéhez, melyeknek a többsége óriási siker volt, nem utolsósorban Balázs műsorvezetői stílusa miatt.

Október 12., hétfő

19.00 Dr. Hajós & Dr. Majoros – avagy Mi a problémád? Egy este a miskolci Művészetek Házában. A két egó mindent megold. Párkapcsolati probléma, fogyás, pénz, az örök élet titka, jövő heti lottószámok, teleportáció?! Előttük nincs akadály.

Október 13., kedd

19.00 Kepes András: Csillagok nyomában a miskolci Művészetek Házában. Kepes András az első volt, aki a Magyar Televízió képernyőjén, a nyolcvanas években sztár­interjúkat készített Cannes-ban, Berlinben, Tokióban és Hollywoodban, New Yorkban, Latin-Amerikában és a Nobel-díj-átadásokon. Pénz és összeköttetések híján akkoriban ez még sok furfangot követelt.

Mikrofonja előtt megszólaltak világhírű színészek, a filmtörténet jelentős rendezői, filmesei, valamint Nobel-díjas írók – Woody Allen, Gina Lollobrigida, Donald Sutherland, Jean Marais, Dennis Hopper, Fernando Rey, Alexandre Trauner, Elia Kazan, Federico Fellini, Martin Scorsese, Billy Wilder, Lindsay Anderson, Bernardo Bertolucci, García Márquez, ALejo Carpentier, Julio Cortázar, Mario Vargas Llosa és mások –, de eljutott a dalai láma udvarába és Amazónia őserdejébe is. Kepes kalandos útjairól, a sztárok becserkészéséről, a színfalak mögötti világról mesél a műsorban.

Október 15., csütörtök

10.00 és 14.00 A világszép nádszálkisasszony. A Nektár Színház bemutatója a miskolci Művészetek Házában.

A magyar népmeseirodalom egyik klasszikus gyöngyszeme a Világszép Nádszálkisasszony. Mint minden népmesének, ennek is több variációja ismert; a Nektár Színház a Benedek Elek-féle változatra támaszkodva hozta létre a mese színpadi változatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában