Észak-Magyarország-állásbörze

2020.10.01. 20:00

A munkaadóktól a munkavállalókig

Kazincbarcikán is sikert aratott az Észak-Magyarország-állásbörze.

Apagyi Beáta

Fotó: Ádám János

Ismét alkalmuk nyílt a munkakeresőknek megismerkedni a megyében jelen lévő cégek által nyújtott lehetőségekkel az Egressy Béni Művelődési Központban. Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőbeszédében elmondta, hogy a megyében jelentős a munkaerőhiány, cégvezetők, vállalkozók elmondásaik alapján szükség lenne még több szakemberre, kétkezű munkásra, de értelmiségire, irányítószemélyzetre is.

„Ebben a szituációban elengedhetetlen a közvetítő szerepe, amit most az Észak-Magyarország napilap munkatársai vállaltak magukra, hogy minden egyes eszközzel segítsenek közelebb hozni a munkavállalót a munkaadóhoz és fordítva. Ilyen környezetben, gondolkodással és némi akarattal meg lehet találni a közös nevezőt, amely akár több évtizednyi gyümölcsöző együttműködést is eredményezhet” – mondta az alelnök.

Az Észak-Magyarország napilap képviseletében Maros Éva értékesítési vezető üdvözölte a jelenlévőket.

„Hitvallásunk, hogy partnerséget kínálunk a megyében működő cégeknek, szolgáltatóknak. Fontos számunkra, hogy tevékenységünkkel segítsük a megye gazdaságát. A börzén 15 kiállító álláslehetőségei közül választhatnak a látogatók, bízom benne, hogy mindenki megtalálja a saját számítását” – tette hozzá bizakodva Maros Éva.

A lelkiállapot is fontos

Nemcsak a munkaadók, hanem a munkavállalást segítő szervezetek is megjelentek az eseményen.

A Női Erőforrás Család és Karrierpont kollégái a kisgyermekes szülők munkakeresésének folyamatát segítik.

„Az én területem a HR-tanácsadás, amit egyénileg és csoportos formában is megvalósítok – kezdte Szőllősi Andrea HR-tanácsadó. – Célunk, hogy alkalmassá tegyük a jelentkezőt a munkaerőpiacra való visszatérés előtt, legyen szó egy- vagy többgyermekes édesanyáról, édesapáról. Átbeszéljük a váltással kapcsolatos témákat, az önéletrajzot, az interjún előforduló kérdéseket. Továbbá foglalkozunk az egyén lelki- és fizikai állapotával egyaránt. Kapcsolatrendszerünkön keresztül felkutatjuk azokat a cégeket, intézményeket, munkaerő-közvetítőket, akik tudnak minket abban támogatni, hogy lehetőségeket kínáljanak fel az anyukák, apukák számára. Fontos megemlítenem, hogy kitelepüléseinken gyerekfelügyeletet is biztosítunk, így a szülők nyugodtan el tudnak mélyülni a témában beszélgetéseink során” – mutatta be röviden munkájukat Andrea.

Ivett elmondása alapján a kazincbarcikai állásbörze számára az első, bár jelenleg is aktívan dolgozik, mégis érdeklődik a lehetőségek iránt.

„Két napja értesültem a rendezvényről, családtagok hívták fel rá a figyelmem. Jelenleg a munkám mellett a Miskolci Egyetem igazgatásszervező szakára járok. Szeretnék a szaknak megfelelő vagy ahhoz hasonló munkakörben elhelyezkedni a későbbiek folyamán. Tapasztalataim alapján az angolnyelv-tudás elengedhetetlen, illetve úgy gondolom, ha valakinek mérnöki végzettsége van, nagyon könnyen talál magának testhezálló, jól fizető állást” – állapította meg Ivett.

Dani egyenesen Heves megyéből érkezett az állásbörzére, így mindenképp felkeltette az érdeklődésünket.

„Lakóhelyemtől függetlenül keresek állást. Nem okozna gondot, ha költöznöm kellene egy jó ajánlat miatt. Akár külföldön is szívesen kipróbálnám magam a jövőben. Nemrég szereztem diplomát mint programtervező informatikus, itt az ideje, hogy végzettségemnek megfelelően kipróbáljam magam az IT-szektorban – fogalmazott Dani. – Tetszik, hogy lehetőségünk van szemtől szembe találkozni a cégek képviselőivel, azonnali a visszacsatolás lehetősége, nem úgy, mint egy e-mailben elküldött jelentkezéskor, amire nagyon sok esetben nem is reagálnak a munkaadók” – tette hozzá.

Zilahi Zoltán és Kucsera Béla, a Green Plan Energy Kft. munkatársai rendszeresen megjelennek állásbörzéken a kft. színeiben .

„Cégünknek fontos, hogy ebben a szegmensben is próbáljon új munkaerőkre találni. Kazincbarcikán azt tapasztaljuk, hogy sokan vannak, folyamatos az érdeklődés. Meglepődve tapasztaltuk azt, hogy a megyén túlról is érkeztek. Mi több pozícióban is keresünk kollégákat. Ez egy úgynevezett előszűrő, örülünk, ha valaki felkészültebben, akár egy önéletrajz társaságában ül le velünk szembe. Az önéletrajzok és a kitöltött adatlapok bent a cégnél kiértékelésre kerülnek, és az ágazat vezetőivel megbeszélve döntünk arról, hogy kit hívunk be egy személyes elbeszélgetésre a későbbiekben” – mesélték az Észak munkatársának.

(A borítóképen: Sok esetben sikerrel végződött a munkát kínálók és a munkát keresők találkozása)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában