lóverseny

2020.09.06. 19:30

Kvalifikálták magukat a Nemzeti Vágtára

Idén zárt kapuk mögött tartották a Borsodi Vágta futamait a járvány­ügyi helyzet miatt.

Nagy-Hankó Krisztina

Hetedik alkalommal rendezték meg a Borsodi Vágtát

Fotó: Kozma István

Októberben tartják a Nemzeti Vágtát Budapesten. A lovasok több magyarországi és egy határon túli helyszínen kvalifikálhatják magukat a versenyre. A Borsodi Vágta a Nemzeti Vágta előfutama, amit nyolcadik alkalommal szerveztek meg Hernádkak-Belegrádon. A felnőttek közül az első négy helyezett, a kishuszárok közül pedig az első kettő jut tovább – mondta Bodnár Mariann, a Borsodi Vágta szervezője.

Hernádkak az élen

A kishuszárok közül idén a helyi színekben induló Balogh Béla Márton megvédte tavalyi címét, első helyezett lett. A fiatal tavaly kezdett el lovagolni, majd indult

a Borsodi Vágtán, ahol rögtön első lett, ezt követően pedig a Nemzeti Vágtán negyedik helyezést ért el.

Az ifjú lovas egész nyáron keményen dolgozott, mindennap edzette a pónit, amellyel a fővárosi megmérettetésen is részt vesz majd. Mád települést Kun Ferenc képviselte, Colonia Victoria, a ló, amellyel elérte a második helyezést és maga a zsoké is Hernádkakban él jelenleg. Négy évvel ezelőtt, 21 évesen megnyerte a Nemzeti Vágtát, és azóta is minden évben résztvevője az eseménynek. Idén is nagy reményekkel indul. Egyébként több lovat – a nyertest is – ő készített föl az idén a Borsodi Vágtára – tudtuk meg. Az eredetileg az Alföldről származó zsoké gyermekkorában, családja körében szívta magába a lovak szeretetét. Azt vallja, semmi különös titka nincs a jó eredménynek, csak dolgozni kell a lovakkal.


Az eredmények

Felnőttek (18 év felettiek)

1. Hernádkak – Libertényi Péter – Suttogó Galileo, 2. Mád – Kun Ferenc – Colonia Victoria, 3. Ajak – Bak Edina – Szikrázó Mágus, 4. Szuhakálló – Cserei Szabolcs – Rafa kishuszárok

(10–16 évesek)

1. Hernádkak – Balogh Béla Márton – Cobra, 2. Bőcs – Kiss Roxán – Sólyom, 3. Lajosmizse – Udvaros Nóra – Vezér

(A borítóképen: a 2019-ben a Borsodi vágtán készült felvétel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában