8. Borsodi Vágta

2020.08.21. 14:30

Zárt kapuk mögött tartják a Borsodi Vágtát

A Nemzeti Vágta elő­futamán, a Borsodi Vágtán idén nem vehetnek részt a sportág kedvelői.

Apagyi Beáta

A nemzeti vágta előfutama a Szentlőrinci gazdanapokon

Forrás: MW

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg idén októberben a Nemzeti Vágtát Budapesten a Hősök terén. A lovasok több magyarországi és egy határon túli helyszínen kvalifikálhatják magukat a versenyre.

A koronavírus-járvány miatt a Vágta-szezon csak augusztusban kezdődik, a hagyományos májusi hónap helyett. Megyénkben Hernádkak-Belegrád biztosítja a helyszínt az augusztus 30-án megrendezendő futamnak.

Nézők nélkül

A Borsodi Vágta a Nemzeti Vágta hernádkak-belegrádi előfutama, amit idén nyolcadik alkalommal szerveznek meg. A járványügyi helyzet nem kímélte a rendezvényeket, így a vágtát sem.

– Minden igyekezetünk ellenére sem kaptunk engedélyt a rendezvény megszokott keretek közötti megtartására. A legnagyobb sajnálatunkra az idei Borsodi Vágtát nézők nélkül, zárt kapuk mögött tartjuk meg. A nevezések egyelőre még folyamatban vannak. A felnőttek közül az első négy helyezett, a kishuszárok közül pedig az első kettő jut tovább az október 10–11-én, Budapesten megrendezett Nemzeti Vágtára. Bízunk benne, hogy a következő évben már a megszokott programokkal, nyitott nézőtérrel várhatjuk az érdeklődőket. Tavaly egész napos rendezvénysorozat övezte körül a futamot, kicsik, nagyok egyaránt megtalálták a nekik való elfoglaltságot – mondta Bodnár Mariann, a Borsodi Vágta szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában